Amerikanska banktillsynsmyndigheter försöker förtydliga kryptoreglerna 2022

0
19

Federal Reserve, Federal Deposit Insurance Corporation (eller FDIC) och Office of the Comptroller of the Currency (OCC) har utfärdat ett gemensamt uttalande som tillkännager en plan för att förtydliga reglerna och förordningarna kring hur banker kan använda kryptovalutor under nästa år (via Bloomberg).

Byråerna säger att de fokuserar på att sätta förväntningar på vad banker kan göra när det gäller att hålla krypto, tillåta kunder att skaffa krypto, ge ut sina egna stablecoins (eller kryptovalutor vars värde är knutet till en fiatvaluta som den amerikanska dollarn), och tar krypto som säkerhet för lån och håller det på sina balansräkningar. Enligt brevet är målet att se till att konsumenterna skyddas och att bankerna agerar ansvarsfullt. Tillsynsmyndigheterna säger också att det är ett försök att se till att finansbranschen inte används för att tvätta illa anskaffad valuta, något som finansdepartementet har fokuserat på nyligen.

OCC har redan gjort steg i denna riktning — på tisdagen släppte den tillförordnade kontrollanten ett brev som klargjorde beslut som kontoret hade fattat under 2020 och början av 2021. Nu, säger brevet, måste bankerna be om tillstånd från regionala tillsynsmyndigheter innan de går in i vissa kryptofält.

Banker måste nu visa att de säkert kan hantera krypto

Tidigare sa kontrollören att banker fick hålla kryptovalutor för kunder såväl som tillgångar som används för att backa upp stabila mynt. Bankerna fick också veta att de kunde använda stablecoins och fungera som noder på blockchain-nätverk. Även om finansiella institutioner fortfarande kommer att kunna utföra dessa aktiviteter, måste de kunna bevisa för tillsynsmyndigheter att de kan göra det säkert och ansvarsfullt.

Dessa tillkännagivanden kommer eftersom vissa kryptoföretag har stridit mot tillsynsmyndigheter om vilka juridiska klassificeringar deras produkter faller under. Nyligen avbröt Coinbase sitt utlåningsprogram efter en offentlig fejd med Securities and Exchange Commission om huruvida det de sålde räknas som värdepapper (och därför skulle falla under tyngre juridisk granskning). Finansministeriet har också föreslagit att stora överföringar av kryptovaluta ska rapporteras till Internal Revenue Service och har bett kongressen att börja reglera stablecoins.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here