Macy's auktionerar ut Thanksgiving Day Parade NFT, inklusive denna läskiga tomte

0
17

Macy's varuhus kan vara stängda denna Thanksgiving, men det betyder inte att företaget har slut på saker att sälja. Återförsäljaren auktionerar ut 10 unika NFT:er för att markera det 95:e året av Macy's Thanksgiving Day Parade.

Varje NFT refererar till en paradballong från tidigare decennier, som går tillbaka till en svartvit leksakssoldat från 1920-talet. Dessutom visas en tomtekaraktär från 2000-talet och en rymdman från 1950-talet, som förlorade en arm i paraden 1955 efter att ha kolliderat med en lyktstolpe (NFT-versionen är helt uppblåst). Intäkterna från auktionen gynnar Make-A-Wish Foundation, med aktuella bud som genererar tiotusentals dollar. Auktionen avslutas den 30 november.

Förutom de 10 unika NFT:erna ger Macy's bort 9 500 andra parad-tema av varierande sällsynthet enligt först till kvarn-principen på Thanksgiving Day. Tio procent av eventuell framtida försäljning av någon av bitarna kommer också att gå till Make-A-Wish. Macy's använder Polygon för att skapa NFT:er, utpekat som en mer miljövänlig lösning.

Återförsäljaren ansluter sig till en lång lista av företag som säkrar spel på NFTs, från Taco Bell till Pringles. I FAQ-avsnittet under Macys tillkännagivande säger företaget att det släpper NFT:er eftersom “vi alltid letar efter att förnya våra klassiska firanden.” Efter att ha bokfört nästan 4 miljarder dollar i pandemiförluster förra året utöver redan sjunkande försäljning, är det kanske inte förvånande att återförsäljaren letar efter nya sätt att visa att varumärket inte är ett minne blott.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here