Evercade VS er en retro-konsol, der forvandler din stue til en spillehal

0
21

Den originale Evercade var en ekstrem niche-enhed. Det udgjorde en fremtid, hvor dedikerede håndholdte videospil ikke kun trivedes, men endda stadig brugte patroner. I en verden, hvor der er så mange måder at spille retrospil på – abonnementstjenester, kompileringer, emulering – tilbød det noget meget anderledes. Det gav ikke mening for alle, men det gjorde sit arbejde meget godt. Nu er familien vokset med Evercade VS. Hvis originalen var en moderne version af Game Boy, er dette dens NES-modstykke. Det er stadig niche og rettet mod et meget specifikt publikum – og gør stadig sit arbejde meget godt.

På sit mest basale er Evercade VS en hjemmekonsolversion af den originale enhed. Det er en hvid plastikboks, der understøtter op til fire controllere, inkluderer to patronåbninger og har porte på bagsiden til HDMI og USB-strøm (mens USB-kablet er inkluderet, skal du sørge for din egen adapter). Det ligner lidt en højere PSOne med en rigtig tilfredsstillende patronklap foran. Det er ikke en avanceret maskine, som du ville finde fra f.eks. Analogue, men det er et skridt op fra de fleste moderne retro-konsoller. Controllerne ligner i mellemtiden den håndholdte Evercade med et rektangulært layout med en D-pad, fire ansigtsknapper og start/vælg/hjem-knapper sammen med nogle ekstra skulderudløsere, der bringer det samlede antal til fire. Alt i alt er det en pæn ryddelig pakke, der ikke ser malplaceret ud i en underholdningsenhed sammen med en Xbox eller PlayStation.

Relateret

Evercade er en smart gaming-håndholdt, der viser, hvorfor patroner stadig er seje

For rent faktisk at spille spil, bruger Evercade VS de samme proprietære patroner som den håndholdte. I det væsentlige har Evercade samarbejdet med bemærkelsesværdige udgivere som Data East, Atari og Technōs for at tilbyde fysiske samlinger af klassiske spil. Data East-arkadesamlingen inkluderer for eksempel 10 titler, fra velkendte spil som Burger Time til mere obskure retter som fantasy-beat 'em up Wizard Fire. For det meste er de pænt kuraterede kollektioner; Jeg elsker personligt at opdage fantastiske gamle spil, jeg aldrig har spillet før, som det ekstremt 90'er-skydespil Alligator Hunt om skate-punkere, der kæmper mod en invasion af alien. Patronerne fungerer på tværs af både den håndholdte og den nye konsol – med undtagelse af to Namco-samlinger, som kun virker på den originale Evercade på grund af licensproblemer – og understøtter gemmetilstande, så du kan flytte frem og tilbage mellem enheder, hvis du ejer begge. (Du kan se en komplet liste over de tilgængelige patronsamlinger lige her.)

Evercade VS forbedrer den samlede oplevelse på nogle få måder. Til at starte med er det bare rart at se mange af disse spil, med deres store udtryksfulde sprites, blæst op på en større skærm (konsollen understøtter op til 1080p output). Den originale Evercade havde en sprød skærm, men du mister nogle af detaljerne på en lille skærm. For det meste var disse spil beregnet til at blive vist på et fjernsyns- eller arkadeskab, og de ser meget bedre ud med plads til at trække vejret. Evercade VS tilbyder også et par visningsmuligheder, så du kan lade det være i det originale format, strække billedet, så det passer til dit tv, eller – min personlige favorit – bruge “pixel perfect”-tilstanden, der får tingene til at se, ja, pixel perfekt . Du kan også tilføje scanlines for at replikere afspilning på en ældre skærm. Evercade VS tilføjer også en håndfuld fine tweaks, især en meget forbedret brugergrænseflade, der gør det nemmere ikke kun at sortere gennem spil, men også dine gemmer. Den har meget mere personlighed end den originale Evercades barebones-grænseflade.

Det vigtigste, VS tilføjer, er dog ordentlig multiplayer. Så mange af disse spil var beregnet til at blive spillet med andre mennesker, og for at falde sammen med lanceringen af ​​konsollen udgav Evercade også et par nye samlinger udelukkende fokuseret på arkadespil. Jeg har haft det meget sjovt med at smadre mig vej gennem ældre Double Dragon-spil med venner, især da jeg ikke længere behøver at bekymre mig om at have noget ved hånden. Det er rart at have disse spil tilgængelige på farten, men multiplayer-aspektet får det til at føles mere fælles og autentisk.

Hvorvidt oplevelsen af ​​at trænge sig rundt om et tv for at slå nogle slemme fyre ihjel eller ej er prisen værd, er Evercades nøglespørgsmål. Det vil ikke være for alle. Evercade VS starter ved $99,99, hvilket giver dig én controller og én spilsamling; et mere premium-tilbud inkluderer to controllere og to patroner for $30 mere. (Fristående patroner koster $20 og inkluderer typisk op mod 10 spil afhængigt af udgiveren eller platformen.) Der er bestemt billigere måder at spille Pong på eller hvad Minky Monkey nu er. Men de penge betaler for mere end blot den nøjagtige emulering. Konsollen replikerer også en oplevelse – en, hvor patronernes taktile karakter er lige så vigtig som de spil, de har.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here