Verizon och AT&T erbjuder sig att tillfälligt sänka 5G:s kraft för att undvika störningar från flygplan

0
14

Medan Federal Aviation Administration fortsätter att undersöka om mellanbandets 5G-spektrum kan utgöra en risk för flygplanssäkerhetssystem, har Verizon och AT&T erbjudit sig att slå tillbaka strömmen från 5G-mobiltorn under en period sex månader för att lindra eventuella branschproblem. Båda operatörerna förbereder sig för att lansera avgörande uppgraderingar av sina respektive 5G-nätverk med spektrum som förvärvats i C-bandsauktionen. Detta kommer att leda till mer robust 5G-anslutning och snabbare hastigheter jämfört med 5G-upplevelsen på basnivå som Verizon och AT&T erbjuder idag.

I början av november kom båda företagen överens om att skjuta tillbaka lanseringen med ytterligare en månad till januari 2022. I ett brev som skickades till FCC idag klargjorde de att de kommer att gå vidare med den planerade lanseringen av 5G mellan bandet vid den tiden . “Detta spektrum kommer att vara ryggraden i våra 5G-nätverk i många år framöver”, sa företagen i brevet, som rapporterats av The Wall Street Journal.

Till stöd för tekniken pekar Verizon och AT&T på år av forskning om potentiell störning och noterar att mellanbands 5G inte har orsakat förödelse för flygningar i andra länder där mellanbands 5G redan finns på plats. “Även om vi är övertygade om att 5G inte utgör någon risk för flygsäkerheten, är vi också lyhörda för Federal Aviation Administrations önskan om ytterligare analys av denna fråga.”

För att förhindra en utdragen konflikt med FAA säger de två transportörerna att de frivilligt kommer att vidta extra försiktighetsåtgärder till och med juli 2022 “för att minimera energi som kommer från 5G-basstationer – både rikstäckande och i ännu högre grad runt offentliga flygplatser och heliportar. ” Det borde vara tillräckligt för att “dämpa farhågor om radiohöjdmätares prestanda”, sa företagen, samtidigt som de bibehåller starka prestanda för trådlösa kunder. Höjdmätare kan hjälpa flygplansoperatörer under landningar, särskilt när de hanterar dåliga siktförhållanden.

Det är ännu inte klart om förslaget kommer att accepteras av FAA, som har varnat piloter för möjligheten att “Störningar från 5G-sändare och annan teknik kan orsaka att viss säkerhetsutrustning inte fungerar, vilket kräver att de vidtar mildrande åtgärder som kan påverka flygverksamheten.” Efter den 6 juli säger båda operatörerna att de kommer att återställa allt till det normala “såvida det inte finns trovärdiga bevis för att verkliga störningar skulle inträffa om begränsningarna mildrades.”

“Vår användning av det här spektrumet kommer att dramatiskt utöka räckvidden och kapaciteten för landets nästa generations 5G-nätverk, främja det amerikanska ledarskapet och ge enorma fördelar för konsumenterna och den amerikanska ekonomin,” Verizon och AT&T hävdade i sitt gemensamma brev som skickades till FCC-ordförande Jessica Rosenworcel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here