Google kräver nu att kontorsanställda får molekylära covid-19-tester varje vecka

0
7

Google kommer att kräva att alla som går till ett av dess amerikanska kontor eller anläggningar har fått ett negativt molekylärt test för covid-19, informerade företaget de anställda på torsdagen i ett memo som erhållits av CNBC. Arbetare som regelbundet går till kontoret måste testas varje vecka, sade chefshälsovårdschef Karen DeSalvo i PM, och anställda har uppmanats att rapportera sin vaccinationsstatus och bära kirurgiska masker inomhus. p>

Googles talesperson Lora Lee Erickson bekräftade för The Verge att en ny tillfällig covid-19-policy nu implementeras, en där “alla som kommer åt våra webbplatser i USA förväntas få ett nyligen negativt covid-19 molekylärt test innan de kommer på plats” och att det erbjuder olika typer av tester utan kostnad.

Google erbjuder tester hemma för anställda

Google erbjuder gratis hemmatester till heltidsanställda och kontraktsanställda genom BioIQ:s PCR-baserade näsprover, sa Erickson, men Bloomberg rapporterade denna vecka att heltidsanställda också har tillgång till molekylära tester från Cue Health som kan ge resultat på bara några minuter. Entreprenörer, å andra sidan, erbjuds specifikt insända BioIQ-testerna, enligt en tweet från Alphabet Workers Union, vilket innebär att de måste vänta längre på ett resultat. Erickson berättar att vissa Google-entreprenörer vid företagets datacenter har tillgång till snabba tester på plats med hjälp av Cue-maskinerna.

Ändringarna kommer när covid-19-fallen har ökat över hela världen land och som omicron-varianten sprider sig. Dessa nya policyer kompletterar Googles direktiv från december som kräver att anställda ska vaccineras eller riskera att tvingas ta ledigt och så småningom få sparken. Företaget försenade sin obligatoriska återkomst till kontoret till någon punkt i år i augusti.

Den här veckan höjde Meta också sina hälsopolicyer för anställda, vilket kräver att alla som återvänder till dess kontor när de öppnar i slutet av mars ska ha fått en boosterdos av ett vaccin.

p>

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here