Microsoft Teams Walkie Talkie-funktion är nu allmänt tillgänglig

0
9

Microsoft gör sin Walkie Talkie-funktion i Microsoft Teams allmänt tillgänglig för alla användare av sin kommunikationsapp idag. Walkie Talkie låter Microsoft Teams-användare förvandla smartphones eller surfplattor till en walkie-talkie som fungerar över mobildata eller Wi-Fi. Den tillkännagavs ursprungligen för två år sedan och har varit tillgänglig mestadels i förhandsvisning sedan dess. Funktionen lanserades allmänt på Android i september 2020, men nu säger Microsoft att den är tillgänglig för mobila Zebra-enheter såväl som iPhones och iPads.

Microsoft har framför allt riktat detta mot frontlinjearbetare, anställda som är kundinriktade och driver den dagliga verksamheten inom företag. Mjukvarutillverkarens samarbete med Zebra Technologies gör att den fungerar med en dedikerad tryckknapp för snabb och säker kommunikation. Dessa enheter används i stor utsträckning av frontlinjearbetare, de anställda som har hjälpt till att styra världen genom den pågående pandemin.

Walkie Talkie på Zebra-enheter. Bild: Microsoft

Walkie-talkie-funktioner är fortfarande sällsynta i kommunikationsappar. WhatsApp låter dig spela in ljudavsnitt än kan skickas och tas emot, och Slack lanserade sin Discord-liknande Huddles-funktion förra året för att låta folk enkelt ringa in och lämna samtal. Apple lanserade sin egen walkie-talkie-funktion på Apple Watch 2018 med push-to-talk över ett FaceTime Audio-samtal.

Rättelse 14 januari, 18:57 ET: En tidigare version av den här historien sa att walkie-talkie-funktionen har varit i förhandsvisning ända sedan det tillkännagavs. Faktum är att det lanserades allmänt tillgängligt på Android-enheter i slutet av 2020. Vi beklagar felet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here