Googles kritiska Pixel 6 januari-uppdatering är här

0
12

Google verkar vara i färd med att släppa en mycket efterlängtad uppdatering för Pixel 6-telefoner. Tidigare idag noterade Android-experten Mishaal Rahman att Google publicerade OTA- och fabriksbilder på sin utvecklarwebbplats för patchen från januari 2022. Det betyder att vem som helst kan ladda uppdateringen till sin Pixel-telefon nu, och den officiella uppdateringen har redan börjat rullas ut till vissa enheter (inklusive några som ägs av Verge-personal).

Att använda telefonens inbyggda checker kan starta processen, och om den inte gör det är sidladdning fortfarande ett alternativ. Men att vänta på den vanliga lanseringen istället för att göra en manuell installation kan vara det bästa sättet att gå, med tanke på de problem som orsakades av decembers uppdatering.

Denna patch innehåller många buggfixar och några få nya funktioner som Pixel 6-ägare har väntat på med spänning. Det är tänkt att justera fingeravtryckssensorn, kameran och stödja 23W trådlös snabbladdning med andra generationens Pixel Stand.

Google hade ursprungligen tänkt att leverera dessa funktioner i decemberuppdateringen men stoppade och tog slutligen bort filerna från sin webbplats när användare klagade på anslutningsproblem efter att ha installerat patchen. Google säger att januariuppdateringen kommer att åtgärda problemen som orsakats av decembers uppdatering och åtgärda buggar som har fått minst en välkänd Pixel 6-användare att lämna telefonen helt.

Med bilderna public och ett kanadensiskt telekomföretag som citerade måndagen den 17 januari för release, vi trodde att patchen skulle komma nästa vecka, men den är redan här. Det är inte för tidigt för människor som köpte Pixel 6 eller 6 Pro och förväntar sig att få en premiumenhet. Även om hårdvaran verkligen är på flaggskeppsnivå, har mjukvaruupplevelsen inte alltid varit jämn.

Uppdatering 14 januari, 16:30 ET: Uppdaterad för att visa att uppdateringen rullas ut nu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here