Vita huset: COVIDTests.gov kommer att distribuera gratis snabbtester från och med den 19 januari

0
11

Vita huset har meddelat att människor kommer att kunna beställa gratis covid-19-tester från COVIDTests.gov från och med onsdagen den 19 januari. Detta följer på ett löfte om att regeringen skulle inrätta en webbplats för att distribuera 500 miljoner tester, vilket president Joe Biden tillkännagav i december.

Du behöver bara lägga in två uppgifter för att få ett test skickat till dig – ditt namn och din adress. I sitt tillkännagivande sa Vita huset att testerna kommer att skickas via US Postal Service “inom 7–12 dagar efter beställning.” För närvarande är gränsen fyra tester per bostadsadress.

På onsdag den här veckan sa en rådgivare från Vita huset att sajten “borde vara online till denna helg.” Tekniskt sett har regeringen gjort den deadline – du kan besöka COVIDTests.gov just nu, även om den för närvarande visar en målsida som låter dig veta att tester kommer att vara tillgängliga på onsdag och att du inte behöver ange ett kreditkortsnummer för att få en.

USPS är inte bara ansvarig för att få testerna till människor. Det användes också för att utveckla en webbplats som kommer att behöva hantera potentiellt miljontals människor som försöker få ett test samtidigt, enligt protokollet. Rapporten citerar en regeringstjänsteman som sa att den “tar vår webbplatslansering på största allvar” och att den “inte började om från början” att bygga webbplatsen. US Digital Service kommer också att hjälpa till att lansera sajten och ge support när det behövs, säger Protocol.

Med tanke på regeringens mindre än fantastiska rykte när det gäller att lansera sjukvårdswebbplatser, finns det en viss skepsis om huruvida webbplatsen kommer att kunna hantera trafiken – och vissa har med rätta påpekat att vissa av de mest utsatta personerna kan ha svårt att komma online och navigera på en webbplats. Ett uttalande från Vita huset säger att du också kommer att kunna ringa en hotline för att beställa tester om du inte kan komma åt webbplatsen och att regeringen kommer att “samarbeta med nationella och lokala samhällsbaserade organisationer för att stödja landets svåraste -träffar och högst riskgrupper när de begär tester.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here