AT&T og Verizon begrænser C-bånds 5G-udvidelsen omkring lufthavne endnu mere

0
35

AT&T og Verizon har annonceret, at de vil skubbe planer om at aktivere nogle 5G-tårne ​​omkring lufthavne tilbage, efter at flyselskabsoperatører advarede om, at implementeringen kunne forårsage “katastrofale forstyrrelser” for rejser og forsendelse. Mens begge luftfartsselskaber har en aftale med Federal Aviation Administration om at oprette bufferzoner omkring 50 lufthavne, har AT&T bekræftet over for The Verge, at de standser udrulningen af ​​endnu flere tårne ​​end oprindeligt planlagt, og at beslutningen gælder for et “begrænset antal af tårne ​​omkring visse lufthavnsbaner.” Verizon svarede på en e-mail, der spurgte, om det planlagde at gøre mere, end aftalen kræver, med en erklæring, der siger, at det er “frivilligt besluttet at begrænse vores 5G-netværk omkring lufthavne.”

AT&T er tydeligvis utilfredse med situationen. I en erklæring til The Verge sagde det, at det vil “fortsætte med at arbejde med luftfartsindustrien og FAA for at give yderligere oplysninger om vores 5G-udrulning, da de ikke har brugt de to år, de har haft til ansvarligt at planlægge denne udrulning. .” Erklæringen sagde også, at selskabet er “frustreret over FAA's manglende evne til at gøre, hvad næsten 40 lande har gjort, som er at implementere 5G-teknologi sikkert uden at forstyrre luftfartstjenesterne, og vi opfordrer det indtrængende til at gøre det rettidigt.”

Verizon udtrykte lignende frustration og sagde: “Federal Aviation Administration (FAA) og vores nations flyselskaber har ikke været i stand til fuldt ud at løse 5G-navigation rundt i lufthavne, på trods af at det er sikkert og fuldt operationelt i mere end 40 andre lande.”

Flyselskaber hævder, at C-Band 5G kan forstyrre følsomt udstyr

Både AT&T og Verizon har stødt sammen med flyselskaber, som hævder, at deres nye C-Band 5G-tårne ​​kan forstyrre følsomt udstyr, hvilket gør det vanskeligt at lande under dårlige sigtbare forhold. Vi har en god forklaring, der nedbryder hele situationen, men TL;DR er, at dette blot er den seneste i en række af forsinkelser.

Relateret

Hvorfor AT&T og Verizon skændes med den amerikanske regering over en sidste minuts forsinkelse til 5G

I et forsøg på endelig at komme i gang med udrulningen, indgik AT&T og Verizon tidligere på måneden en aftale med FAA, som ville give dem mulighed for at aktivere deres tårne ​​den 19. januar, bortset fra i udvalgte områder omkring 50 lufthavne. Mandag underskrev flere flyselskaber dog efter sigende et brev sendt til embedsmænd, der igen advarede om udrulningen.

I en erklæring til The Verge sagde United Airlines mandag, at 5G-udvidelsen ikke kun ville resultere i hundredtusindvis af flyaflysninger og forstyrrelser for kunder på tværs af branchen i 2022, men også suspendering af fragtflyvninger til disse lokationer, hvilket forårsager en negativ ringvirkning på en allerede skrøbelig forsyningskæde.” Flyselskabet sagde også, at det “opfordrer Biden-administrationen til at handle hurtigt og anvende de samme sunde fornuftsløsninger her, som tydeligvis har fungeret så godt rundt om i verden.”

For hans dels takkede præsident Biden luftfartsselskaberne “for at acceptere at forsinke 5G-udrulning omkring vigtige lufthavne og fortsætte arbejdet med Transportministeriet om sikker 5G-udrulning på dette begrænsede sæt af lokationer” i en erklæring tirsdag. Han sagde, at hans team “har engageret sig non-stop med trådløse luftfartsselskaber, flyselskaber og producenter af luftfartsudstyr for at kortlægge en vej frem for 5G-udrulning og luftfart til sikkert at eksistere sammen,” og at arbejdet ville fortsætte, indtil de fandt “en permanent, brugbar løsning omkring disse nøglelufthavne.”

Opdatering 18. januar, 14:53 ET: Opdateret for at tilføje erklæring fra præsident Biden.

Opdatering 18. januar kl. 14:22 ET: Opdateret for at afspejle, at Verizon også har udtalt, at det vil begrænse udrulningen omkring lufthavne.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here