Web3 för alla: Hur du får din gratis “dot human” NFT-domän

0
226

Marc Wojno Skrivet av Marc Wojno, seniorredaktör Marc Wojno Marc Wojno Seniorredaktör

Marc Wojno har varit författare och redaktör inom det finansiella området i mer än två decennier.

Fullständig bio den 2 februari 2022 | Ämne: Blockchain

Det finns många ord som används för att beskriva Web3, den senaste versionen av World Wide Web: decentraliserad, verifierbar, tillitslös, utan tillstånd. Nu kan du lägga till “människa” till listan … specifikt “.hmn”.

På tisdagen meddelade Butterfly Protocol, en decentraliserad autonom organisation, eller DAO, och Cortex Application att de lanserar nya .hmn-toppnivådomäner (TLD) på Polygonprotokollet fria för allmänheten – vilket gör Web3 tillgängligt för alla. Butterfly Protocol kommer att ge bort .hmn-domänerna på obestämd tid och kan göras anspråk på dess webbplats.

Enligt Cortex App pressmeddelande är .hmn-domänerna fullständiga NFT-domäner som korskedjar med livstidsägande, avsedda att ges bort till alla som vill ha en. .hmn-domänerna löser sig över Ethereum, Polygon och den nuvarande webben (eller äldre DNS) med name.hmn.link. .hmn-domänen överbryggar också andra kryptoprojekt som Ethereum Name Service (ENS), med name.hmn.eth. ENS är ett öppet, offentligt, decentraliserat identitetsprotokoll som körs på Ethereum blockchain.

I andan av Web3 som en decentraliserad form av internet, som inte kontrolleras av en centraliserad kabal av företagsspelare, förfaller .hmn-domänerna aldrig och kräver inga förnyelseavgifter, vilket gör det möjligt för användaren att verkligen äga sin domän, till skillnad från andra TLD-erbjudanden . Dessutom tillåter .hmn-domänerna en enda identitet som fungerar med nästa generations projekt som den nylanserade Cortex-appen, tillsammans med befintliga webbläsare och kryptoplånböcker, sa Cortex.

Också: Vad är Web3? Allt du behöver veta om internets decentraliserade framtid

När metaverser börjar dyka upp och sammansmälta i det digitala universum, behövs domän-NFT eftersom de representerar en användares Web3-identitet och online-“hem”. För att förbättra användarupplevelsen är .hmn-domänerna gratis och varar för evigt, enligt Cortex. “All din aktivitet, från publicerat innehåll till samarbetsdokument, kommer att vara knuten till det, och det öppnar dörren till att effektivt använda decentraliserad, personcentrerad data”, säger Leonard Kish, VD och medgrundare av Cortex-appen . “En domän är en identitet, men också en adress för ditt digitala hem på Web3. Vi kan nu tillhandahålla allt det till nästan noll kostnad”, sa han i tillkännagivandet.

Cortex sa att dess app konstrueras med domäner som en kärnkomponent och inkörsport till en kryptoaktiverad, människocentrerad datainfrastruktur och kommer att tillåta användare att bygga på en komplett Web3-stack där plånboksadresser och webbadresser är synonyma. Så, varje sida kommer att ha en mänskligt läsbar kryptoadress, precis som nuvarande webbadresser, men kan också lagra tokens som tillhör personen som äger den. “Medan vanlig DNS pekar på en server, pekar en .hmn-domän på en människa. Så vi behöver dessa för att nå över protokoll, precis som människor gör”, säger Cortex tekniska chef och medgrundare Josh Robinson.

< h3 class="heading"> Specialfunktion

Specialrapport: Hur blockchain kommer att störa verksamheten (gratis PDF)

Specialrapport: Hur blockchain kommer att störa verksamheten (gratis PDF)

Denna e-bok, baserad på den senaste ZDNet/TechRepublic specialfunktionen, tittar på hur blockchain skakar om ekonomin och förändrar hur individer och företag bedriver affärer.

Läs mer

Finans

Bedrägerier med kryptovaluta utgör det största hotet mot investerare Apple: Utvecklare har tjänat mer än 260 miljarder dollar i App Store Jag köpte Bitcoin från PayPal. Här är vad som hände Vill du ha ett jobb inom finans? Här är dina alternativ Nätverk | Innovation | Teknisk industri | Moln | Säkerhet | Bankverksamhet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here