NFL lader nu hold jagte blockchain-sponsorer, men forbyder specifikke krypto- og fantoken-aftaler

0
139

The National Football League vil nu give hold mulighed for at sikre sig sponsorater med blockchain-virksomheder. Det vil dog stadig forbyde dem at promovere specifikke kryptovalutaer og fan-tokens, ifølge en rapport fra CNBC. Dette ændrer NFL's tidligere beslutning om at udelukke hold fra cryptocurrency-sponsorater fuldstændigt.

I et internt notat set af CNBC siger NFL, at det vil tillade “promoverende forhold uden at påtage sig overdreven regulator- eller brandrisiko “, som ikke inkluderer skiltning på stadion. Den fastholder også, at “klubber fortsat vil have forbud mod direkte at promovere kryptovaluta.”

Blockchain-sponsorater kan kun vare tre år

Sponsorater mellem teams og blockchain-virksomheder kan kun vare højst tre år af hensyn til “fleksibilitet,” sagde Joe Ruggiero, NFL's chef for forbrugerprodukter, i en erklæring til CNBC. Dette vil forhindre langsigtede aftaler, ligesom Crypto.coms $700 millioner 20-årige aftale med LA Staples Center, som nu er kendt som Crypto.com Arena. Han fortalte også, at ligaen overvejer at sælge sine blockchain-rettigheder til en bestemt virksomhed.

Selvom regelændringen også lader hold reklamere for NFT'er og virksomhederne bag dem, vil den ikke tillade brug af officielle logoer og andre markeringer i nogen af ​​annoncerne. Det blokerer også teams fra at “deltage sig i produktlicensordninger eller sponsorater for NFT'er eller NFT-virksomheder.” Det vil dog tillade brugen af ​​logoer og direkte sponsorater, hvis de er “i forbindelse med NFT-partnerskaber på liganiveau.” Sidste år samarbejdede NFL med NFT-virksomheden Dapper Labs og skabte et helt marked af NFT'er, der består af mindeværdige øjeblikke fra tidligere spil.

NFL's tøven med at støtte specifikke kryptovalutaer og fan-tokens er forståelig. I december forbød Storbritanniens reklameregulator Arsenal FC-fodboldholdet at promovere sit eget fantoken for angiveligt at vildlede fans om risici forbundet med kryptovaluta. For ikke at nævne, at administrerende direktør for den populære Socios-børs – hvor de fleste af disse fan-tokens lever – blev anklaget for at manipulere værdien af ​​den krypto, der blev brugt på platformen tidligere på måneden.

“I dette udviklende regulatoriske miljø er det fortsat vigtigt, at vi fortsætter omhyggeligt, når vi vurderer potentielle kommercielle muligheder, der involverer blockchain-teknologier, og udfører passende omhu på alle potentielle partnere og deres forretningsmodeller,” tilføjer notatet. NFL skal mødes med holdejere på lørdag for at diskutere ændringerne af reglerne omkring blockchain.

Når det er sagt, har NFL ikke ligefrem været konservative, når det kommer til at eksperimentere. med NFT'er og kryptovalutaer. Ligaen knyttede erindrings-NFT'er til billetterne til nogle af sine kampe sidste år og gjorde det igen til Super Bowl LVI. Det samarbejdede også med handelskortfirmaet Panini om at udvikle ligaens første NFT-samlekortpakker.

Og på trods af forbud mod annoncer på cannabis, udsendte Super Bowl en vildt populær Coinbase-annonce, der styrtede ned kryptobørsens app. NFL-spillere er også dykket ned i kryptomarkedet, hvor Aaron Rodgers og Odell Beckham Jr. modtog en del af deres løn i krypto og den ikke helt pensionerede Tom Brady oprettede sit eget NFT-bureau, kaldet Autograph.