Apple vil angiveligt sælge iPhone som en abonnementstjeneste

0
186

Apple arbejder angiveligt på selv at sælge iPhones og iPads som en del af en hardware-abonnementstjeneste, ifølge en ny rapport fra Bloomberg, hvis forfatter Mark Gurman skriver, at tjenesten kan ankomme næste år.

Tiltaget ville passe ind i Apples igangværende skub i retning af abonnementstjenester som helhed. I løbet af de sidste mange år har Apple i stigende grad lagt vægt på tilbagevendende abonnementer som Apple Music, Apple TV Plus, Apple News Plus, Apple Fitness Plus og Apple Arcade som nye vigtige indtægtskilder for virksomheden. Mange af disse tjenester er allerede blevet samlet i virksomhedens Apple One-bundter.

Vi har allerede set et lignende skift på hardwarefronten: Apple tilføjede en månedlig abonnementsmodel for sine udvidede AppleCare-garantier tilbage i 2019. Og Apple har tilbudt sit iPhone-opgraderingsprogram – som giver kunderne mulighed for at betale for de kombinerede omkostninger til AppleCare og en iPhone over 24 måneder og mulighed for at bytte deres enhed efter 12 måneders betalinger — siden 2015. Begge disse programmer ligner allerede på mange måder et hardwareabonnement.

Apple tilbyder allerede månedlige iPhone-betalinger

Bloombergs rapport gør det ikke klart, hvordan et abonnementsprogram ville adskille sig væsentligt fra de eksisterende tjenester, men det er let at forestille sig, at Apple bygger videre på noget som afbetalingsmodellen af ​​iPhone Upgrade Program ved at lade kunder tilføje andre Apple-tjenester (eller en hel Apple One plan) til en enkelt månedlig pris. Lige nu kan du betale Apple månedligt for dets tjenester, og du kan betale det månedligt for en iPhone – men de er stadig separate gebyrer og planer at administrere.

Det er svært at forestille sig, at Apple blot vil udlåne enheder på månedsbasis – vil du virkelig være i stand til bare at betale for at “abonnere” på en iPhone i en enkelt måned, ligesom du kan for Apple TV Plus til at overdøve en sæson af Ted Lasso ? På samme måde virker en verden, hvor Apple har kunder til at investere måneders kapital i en enhed, kun for at få dem til at returnere den ved slutningen af ​​processen, lige så usandsynlig.

Det er muligt, at Apple simpelthen søger at fjerne mellemhandleren og udvide sine ratebaserede betalingstilbud til andre produkter. iPhone Upgrade Program får kunderne effektivt til at optage et rentefrit lån hos Citizens One, som de så tilbagebetaler i løbet af 24-måneders planen. Apple tillader også Apple Card-kunder at betale for Apple-produkter over månedlige rater uden at betale renter, men det er også kun begrænset til en lille undergruppe af Apple-kunder. En Apple-baseret abonnementstjeneste kunne eliminere disse krav og give Apple mulighed for også at udvide den til andre hardwareprodukter (såsom iPad eller Mac-computere).

Men selvom detaljerne stadig er tynde, er én ting klar: Apples abonnementsambitioner er stadig kun lige begyndt.

Udvikler…