Apples bøde på 55 millioner dollars over betalinger i appen for hollandske dating-apps kan begynde at vokse hurtigere

0
221

Apple kan betale en endnu større periodisk bøde, hvis den hollandske konkurrencetilsynsmyndighed ikke godkender deres seneste forslag om at imødekomme deres krav om at tillade dating-apps at bruge alternative betalingsformater. Den hollandske myndighed for forbrugere og markeder (ACM) har idømt Apple en bøde på maksimalt €50 millioner (~55 millioner USD) for ikke at opfylde sin ordre, og bøden på mandag markerer Apples 10. straf.

Apples nye forslag, der blev indsendt den 27., er i øjeblikket under revision af ACM, som siger, at det kan tvinge Apple til at betale endnu en runde bøder “med mulige højere bøder.” Den hollandske tilsynsmyndighed har opkrævet sine bøder i ugentlige trin på 5 millioner € (~5,5 millioner USD), men ACM gør det klart, at dette beløb kan forhøjes. Hvis det nye forslag fører til “definitive betingelser” for dating-apps, siger ACM, at det vil videregive dem til udviklere til evaluering. Derfra vil ACM give Apple sin endelige beslutning om, hvorvidt virksomheden overholder kravene.

Søndag den 27. marts justerede Apple sit forslag vedrørende overholdelse af kravene fastsat af den nederlandske myndighed for forbrugere og markeder (ACM) under hollandske og europæiske konkurrenceregler. ACM hilser Apples nuværende skridt velkommen. Det justerede forslag bør resultere i endelige betingelser for dating-app-udbydere, der ønsker at bruge App Store. Når forslaget til endelige betingelser er modtaget, sender ACM det til markedsdeltagere til høring. ACM vil så hurtigst muligt afsige sin beslutning om, hvorvidt Apple, når de implementerer disse endelige betingelser, er i overensstemmelse med ACM’s krav om, at alternative betalingsmåder skal være mulige i dating-apps.

Indtil sidste weekend havde Apple stadig ikke opfyldt ACMs krav. Derfor skal man betale en tiendedel tvangsbøde, hvilket betyder, at Apple skal betale den maksimale bod på 50 millioner euro. Hvis ACM kommer til den konklusion, at Apple ikke opfylder kravene, kan ACM pålægge en anden ordre med tvangsbøder (med muligvis højere bøder denne gang) for at stimulere Apple til at efterkomme ordren.

blockquote> “Kun en monopolist ville foretrække at betale 50 millioner euro i bøder i stedet for direkte at overholde retsstatsprincippet”

Der er ingen detaljer om, hvad der er inkluderet i Apples nye forslag, men virksomheden har ikke været den mest fleksible, når det kommer til at efterkomme ACM's ordrer. I januar sagde Apple, at det vil lade dating-apps tilbyde alternative betalingsmuligheder, men kun hvis udviklere opretter og uploader en separat version af deres apps, der er specifikke for Holland. Det ville derefter opkræve apps med en knap reduceret kommission på 27 procent – ​​i stedet for 30 procent – ​​på alle køb foretaget med andre betalingsudbydere.

“Kun en monopolist ville foretrække at betale €50 millioner i bøder i stedet for direkte at overholde retsstaten,” sagde Rick VanMeter, den administrerende direktør for Coalition for App Fairness. “Vi støtter ACM's vedholdenhed i at holde Apple ansvarlig de sidste 10 uger.” CAF består af en gruppe virksomheder, der går ind for konkurrence og ansvarlighed for app-butikker, med stiftende medlemmer, der inkluderer Epic Games, Spotify og Tile.

Apples beslutning om at blokere udviklere fra at inkorporere alternative betalingsmuligheder er længe blevet kritiseret af en række tech-virksomheder, herunder Spotify, Tinder-moderselskabet Match Group, og især Epic Games. Google, som tager en kommission på 15 eller 30 procent fra apps i Play Butik, annoncerede i sidste uge, at de vil teste at tillade Android-udviklere at bruge andre betalingsmuligheder, med Spotify som det første emne.

The Verge kontaktede Apple med en anmodning om kommentar, men hørte ikke straks tilbage.