Thunderbird 102: neste store utgivelse av e-postklienten med åpen kildekode

0
472

Martin Brinkmann 29. mars 2022 Thunderbird | 0

E-postklienten med åpen kildekode Thunderbird har mottatt flere oppdateringer siden utviklingen gikk over fra å være et offisielt Mozilla-prosjekt til et uavhengig prosjekt. Den siste store utgivelsen dateres tilbake til august 2021 og utgivelsen av Thunderbird 91.

Prosjektteamet ga regelmessig ut mindre oppdateringer, men de var hovedsakelig sikkerhetsoppdateringer og feilrettingsutgivelser. Thunderbird 102, den neste store utgivelsen av e-postklienten med åpen kildekode, vil introdusere flere nye funksjoner og forbedringer av eksisterende funksjoner.

Flere av disse kommende forbedringene ble fremhevet på den offisielle Twitter-kontoen til Thunderbird-prosjektet. Her er den offisielle listen over hovedfunksjoner som vil bli introdusert i Thunderbird 102.

Alle bilder ble lagt ut av den offisielle Thunderbird Twitter-kanalen.

ANNONSE

Thunderbird 102: hovedfunksjoner

Spaces Toolbar

mellomromsverktøylinje

Space-verktøylinjen er en ny funksjon som vil bli introdusert i Thunderbird 102. Den gir rask tilgang til visse aktiviteter, for eksempel til chat, oppgaver eller tilleggsbehandleren. Disse er oppført som faner som standard, men brukere kan skjule dem for å lagre skjermeiendom. Verktøylinjen gjøres om til et enkelt ikon som kobler til de forskjellige delene av e-postklienten ved aktivering i så fall.

Den nye Spaces Toolbar er en enkel og praktisk måte å flytte mellom ulike aktiviteter i applikasjonen. Slik som å administrere e-posten din, kontaktene dine via adresseboken, bruke kalender- og oppgavefunksjonaliteten, chat og andre full-faneaktiviteter (også tillegg!)

ANNONSE

Nyhet Adressebok

thunderbird ny adressebok < /p>

Thunderbird 102 leveres med en redesignet adressebok som blant annet forbedrer kontaktadministrasjonen. Det nye grensesnittet viser adressebøker i en sidefelt, kontaktene til den valgte adresseboken i en annen kolonne, og detaljer om den valgte kontakten i hovedruten.

ANNONSE

Etter et par utgivelser erting en ny adressebok – den kommer i denne utgivelsen. Ikke bare er det et design som gjør det lettere å navigere og samhandle med kontaktene dine. men nye funksjoner gjør at du bedre kan forstå hvem du kommuniserer med.

Forhåndsvisningskort for koblinger

thunderbird-lenkeforhåndsvisninger

Link Preview Cards er en enkel ny funksjon som gjør innlimte lenker til forhåndsvisninger i skrivevinduet. Som et eksempel vil innliming av en Twitter-kobling vise meldingen, dato og klokkeslett og media, hvis det er gitt.

Den nye Thunderbird vil ha en funksjon som Twitter-brukere er kjent med. Når en lenke legges til i komponisten, vil du ha muligheten til å konvertere den til en rik lenkeforhåndsvisning med innhold vist fra nettsiden (Twitter-lenke avbildet nedenfor, WIP).

Kontooppsettsenter

Førstegangsprosessen for kontooppsett fungerer bra allerede, men å sette opp sekundære kontoer ga ikke den samme opplevelsen. Den nye kontooppsetthuben til Thunderbird 102 endrer dette ved å gi brukerne en lignende opplevelse og funksjonalitet.

I tidligere utgivelser har vi forbedret førstegangskontooppsett. Når du setter opp en e-post, fungerer automatisk oppdagelse av kalendere og adressebøker veldig bra! Men administrasjon av kontoer og oppsett etter den første tiden har haltet. Vi oppdaterer denne opplevelsen i 102.

Matrix Support

Thunderbird 102 støtter Matrix-protokollen som standard. Selv om det også støttes i Thunderbird 91, måtte brukere aktivere det via en preferanse.

Støtte for den populære chat-protokollen: Matrix, kommer til 102. Selv om dette har eksistert bak en pref i en beta-tilstand i 91, vil den endelig kunne brukes rett ut av esken i denne utgivelsen. Oppdateringer for å chatte for en bedre brukeropplevelse vil også være i denne utgivelsen.

Importer/Eksporter

Import og eksport av kontoer og data er integrert i kjerneinstallasjonen av Thunderbird. Brukere måtte stole på tillegg for disse alternativene frem til nå.

Å flytte kontoer og data inn og ut av Thunderbird bør være en lek! Til nå har det måttet brukes tillegg for dette. I denne utgivelsen gjør vi en flott import-/eksportopplevelse til en kjernedel av Thunderbird-opplevelsen.

Redesign av meldingshode

Beskjedhodet får en visuell oppdatering i Thunderbird 10.2. Den fremhever viktig informasjon.

En annen UX/Visual-oppdatering kan sees i redesignet av meldingshodet. Den nye designen fremhever viktig informasjon bedre, gjør den responsiv og enklere å navigere.

Nå du: noe du vil se i den kommende utgivelsen av e-postklienten?< /p> ANNONSE