Chrome version 100 ankommer med et opdateret logo på slæb

0
114

Googles Chrome-browser er blevet opdateret til version 100, næsten 14 år efter den introducerede verden til sit rene design og altomfattende “omnibox” i 2008. I det meste af sin historie var søgegigantens browser har fået et nyt versionsnummer cirka hver sjette uge, men sidste år gik virksomheden over til en fire-ugers cyklus for at levere nye funktioner hurtigere. Google siger, at version 100-opdateringen ruller ud på stabile kanaler nu på tværs af Windows, Mac, Linux, Android og iOS.

I min del af verden får du et telegram ved at fylde 100 år fra dronningen, men Chromes første trecifrede version er ankommet med mindre fanfare og flere “rettelser og forbedringer.” Den største ændring er ankomsten af ​​et opdateret logo. Det nye design fjerner nogle af de skyggefulde detaljer fra 2014-æraens logo, hvilket giver et fladere udseende, der er mere på linje med app-ikonerne for Googles andre tjenester.

Chromes Android Lite-tilstand forsvinder med denne version

Andre ændringer, der følger med version 100 af Chrome, omfatter fjernelse af “lite mode” i browserens Android-app, som tidligere var designet til at bruge mindre mobildata og indlæse websider hurtigere. Men som Chrome-supportchef Craig Tumblison forklarede i et indlæg i sidste måned, er funktionen blevet mindre nødvendig, da omkostningerne til mobildata er faldet, og Chrome generelt er blevet mere dataeffektiv.

Der har været frygt for, at overgangen til version 100 kunne forårsage problemer for alle websteder, der kun er designet til at genkende browsere med tocifrede versionsnumre. Men i betragtning af at Google har advaret om overgangen i flere måneder, er det sandsynligt, at eventuelle større fejl allerede er blevet opdaget og udbedret. Hvis det ikke er tilfældet, har Google dog sagt, at det er i stand til at fryse sin browsers versionsnummer på 99, mens disse problemer løses.