Etsy-sælgere vil strejke i april og vil have kunder til at boykotte

0
130

I februar havde Etsys administrerende direktør Josh Silverman gode nyheder at dele med investorerne: Salg og omsætning var på et rekordhøjt niveau, hvilket sendte Etsy-aktier i vejret. På samme tid havde Silverman mindre velkomne nyheder til sælgere, leveret via e-mail: transaktionsgebyrer steg fra 5 procent til 6,5 procent eller en stigning på 30 procent fra den 11. april.

For Kristi Cassidy, en aktiv sælger på Etsy siden 2007, var gebyrstigningen dråben. Cassidy, der sælger gotiske victorianske kostumer og tilbehør, havde et lykkeligt første årti på platformen. Hun var i stand til at nå ud til en kundebase, der var ivrig efter at købe håndlavede produkter, og hun voksede sin virksomhed med at sælge specialfremstillede og specialfremstillede stykker. Men i de sidste par år er ændringer hos Etsy, som hun føler sårede sælgere, hobet sig op – stigende gebyrer, obligatoriske marketingprogrammer og en tilstrømning af drop-shippers – og markedspladsen føltes ikke længere som et sted, hvor håndværksprodukter og håndplukkede vintageartikler blev prioriteret.

Kort efter at have hørt om gebyrstigningen, gik Cassidy til Etsy-sælgere subreddit, som blev oversvømmet med kommentarer om nyheden, og skrev et indlæg.

“Det undrer mig,” skrev Cassidy, “Hvad ville der ske, hvis så mange sælgere den 11. april satte deres butikker i ferietilstand, at Etsy begynder at smadre mursten.”

Nu planlægger Cassidy og andre Etsy-sælgere at gøre netop det: den 11. april har tusindvis af Etsy-butikker forpligtet sig til at gå i ferietilstand og suspendere salget i lidt over en uge i protest mod de seneste ændringer på platformen. De beder også kunder om at afstå fra at købe på Etsy, og en kampagne til støtte for strejken har modtaget over 15.000 underskrifter på lidt over en uge. Mere end 5.000 sælgere har skrevet under på at strejke, siger Cassidy, og butiksejere er velkomne til at gå offline i hele perioden eller endda en dag – hvad end de har råd til at gøre. Cassidy håber, at denne strejke, uanset hvor stor den er, vil være begyndelsen på mere organisering i sælgerfællesskaber.

“Jeg føler bare, at jeg konstant venter på, at den anden sko falder.”

“Strejken er bare handling nummer et,” siger hun. “Det, vi virkelig ønsker at gøre for fremtiden, er at danne en solidaritetsstøttebevægelse – peer-støtte, håndværkere, der støtter hinanden.”

Kundesupport til handlingen har været overvældende, siger Cassidy, og shoppere forstår, hvorfor sælgere lukker ned. Mange kommentarer til andragendet kommer fra købere, som siger, at de handler på Etsy for at støtte uafhængige skabere og virksomheder og gerne vil tage deres forretning andre steder hen, hvis sælgere ikke kan tjene til livets ophold.

Ændringer på bekostning af sælgere har fået nogle butiksejere til at føle, at deres succes på platformen er spinkel.

“Jeg føler bare, at jeg konstant venter på, at den anden sko falder,” siger D., en mangeårig håndværkssælger på Etsy, der anmodede om anonymitet på grund af frygt for gengældelse. “Jeg er opmærksom på hver dag, at de kunne lukke mig ned, og jeg ville være uden indkomst, og der ville ikke være noget, jeg kunne gøre ved det.”

Kampagnens liste over krav centrerer sig i vid udstrækning om kontroversielle politiske ændringer, Etsy har foretaget siden 2017, hvor virksomhedsrystelser – inklusive fyringer og en ny administrerende direktør – så ud til at sætte tonen for et nyt kapitel i virksomheden. Nogle af kravene vedrører gebyrer, såsom at annullere den seneste runde af stigninger og give store sælgere mulighed for at fravælge et obligatorisk reklameprogram, der afskyes af handlende på grund af de høje omkostninger forbundet med det.

Andre krav antyder bekymringer, mangeårige Etsy-sælgere har udtrykt over den retning, virksomheden går i, og de typer produkter, der er til salg på platformen. Etsy ændrede sine regler i 2013 for at tillade sælgere at outsource produktion, og sælgere har klaget over, at siden nu er fyldt med masseproducerede print-on-demand-produkter. Strejkende sælgere og tilhængere beder om en omfattende plan for at “slå ned” på forhandlere.

Forhandlere på Etsy var genstand for en tidligere sælgerstrejke i 2012, da 3.500 sælgere planlagde at lukke butikken for at protestere mod håndteringen af ​​en intern undersøgelse af en butiksfacade, der angiveligt solgte masseproducerede møbler, hvilket var forbudt på det tidspunkt.

Star Seller-programmet, der blev introduceret sidste år, er også et mål for vrede. Sælgere modtager et badge, hvis de opretholder bestemte kundemålinger, såsom en 24-timers svartid, ensartede femstjernede vurderinger og hurtig forsendelse. Men nogle sælgere siger, at det svarer til mikrostyring af enhver transaktion til skade for kundeservice, hvilket lægger unødigt pres på små virksomheder til at fungere som et selskab. Cassidy siger, at kravene for at forblive i et godt omdømme ikke altid er mulige for hende – for eksempel kan en tilpasset ordre tage længere tid at lave end forsendelsestiden, selv med en forlængelse, tillader.

“I stedet for at gøre os sure på købere, der efterlader strålende 4-stjernede anmeldelser, eller få os til at føle, at vi ikke længere kan tilbyde brevforsendelse af varer som kort og klistermærker, bør Etsy overlade os til individuelt at gøre det bedste, vi kan for hver enkelt og hver kunde i hver eneste situation,” lyder det i andragendet.

Etsy har forsvaret den seneste gebyrstigning som en god ting for 5,3 millioner sælgere. I annonceringen af ​​den planlagte stigning sagde Silverman, at Etsy havde “demonstreret [sin] evne til at lave forbedringer, der direkte udmønter sig i mere salg for vores sælgere”, og peger på rekordsalg pr. sælger i 2021.

Mangeårige Etsy-sælgere, der fordømmer de seneste ændringer længes ofte efter en version af virksomheden, der ikke længere eksisterer

Kelly Clausen, chef for virksomhedskommunikation hos Etsy, gentog denne holdning og sagde, at virksomheden er forpligtet til at hjælpe sælgere med at vokse deres forretninger. Clausen siger, at sælgere ønsker, at virksomheden udvider marketingtjenester og kundesupport og fjerner fortegnelser, der overtræder Etsys politik.

“Vores reviderede gebyrstruktur vil gøre os i stand til at øge vores investeringer i hvert af disse nøgleområder, så vi bedre kan tjene vores samfund og holde Etsy som en elsket, betroet og blomstrende markedsplads,” siger Clausen.

Mangeårige Etsy-sælgere, der afviser de seneste ændringer, længes ofte efter en version af virksomheden, der ikke længere eksisterer. Inden Etsy blev offentliggjort, havde Etsy B Corp-certificering, en betegnelse for virksomheder, der opfylder høje sociale og miljømæssige standarder, som sælgere ofte refererer til. Virksomheden opgav sin B Corp-status kort efter, at den blev børsnoteret i 2015. I 2017 blev den tidligere Etsy CEO Chad Dickerson fyret og erstattet af Silverman, som fokuserede på vækst og øge salget på platformen. Rekordsalg og omsætning i 2021 tyder på, at omdrejningspunktet har været godt for virksomheden.

Men selvom Etsy udråber sine succeser, bekymrer sælgerne sig om deres fremtid. D., sælgeren af ​​håndværksartikler, siger, at størstedelen af ​​deres indkomst kommer fra Etsy-salg, men e-mailmeddelelsen om gebyrstigninger, der startede den 11. april, fik dem til at genoverveje deres tilstedeværelse på platformen.

“Min præference ville være at forlade Etsy helt,” siger D.. “Og efter at have modtaget den e-mail fra [Etsy CEO Josh Silverman], gav jeg mig selv et år til at gøre netop det.”

Oven i transaktionsgebyrer skal sælgere som D. betale en fast noteringsgebyr, betalingsbehandlingsgebyrer og andre servicegebyrer, inklusive en 12 procent reklamekommission, hver gang en kunde kommer til D.s butik og foretager et køb fra en annonce placeret af Etsy – et program, der tjener mere end $10.000 om året er påkrævet for at deltage. Bare i år betalte D. mere end 16 procent af deres samlede salg i gebyrer til Etsy, ifølge deres data.

Og mens den del af Etsy-butikker, der går i ferietilstand den 11. april, indtil videre kun er en lille smule af de samlede butiksfacader, siger sælgere, at de har nået et bristepunkt.

“Jeg har ikke rigtig råd,” siger D. om den otte dage lange strejke. “Men jeg er bare så træt.”