Alle hils Elden Rings stadigt voksende kort

0
101

En af Elden Rings mest polariserende træk er dens villighed til at tilbageholde information. Selvom det er mindre mystisk end tidligere FromSoftware-titler som Dark Souls, giver spillet dig konstant genstande, quests og mekanik med meget lidt forklaring. Men efter 130 timer og tæller i Landene Mellem, er jeg forelsket i, hvor godt det nogle gange implementerer denne uklarhed. Og der er intet bedre eksempel end Elden Rings kort, som har overskredet en simpel åben-verden-konvention for at blive en af ​​mine meget yndlingsstykker i spillet.

Hvis du stadig er i de tidlige områder af Elden Ring, vil du måske springe dette indlæg over, fordi jeg vil tale om en mekaniker, der er afhængig af mystik. Men hvis du har spillet lidt af spillet, ved du måske, hvad jeg taler om. Elden Rings kort tilbyder en konstant give-and-tag for at vise spillerne nye rum at udforske, og derefter trække et gardin tilbage til flere steder, som de ikke engang var klar over kunne eksistere. Den tilbageholder kun information for at afsløre den på en måde, der er dejlig, tilfredsstillende og helt i overensstemmelse med verdens enorme omfang. Det er ikke kun et interface-element – ​​det er et metaspil i sig selv.

Hvis jeg vidste, hvor lille det startområde egentlig var, kunne min Tarnished have krøllet sig sammen og grædt

Elden Rings åbningskort (formentlig det første meningsfuldt inkluderet i en FromSoftware-titel) indeholder de grundlæggende elementer, du kan finde i mange spil. Der er en plads med udsat terræn rundt om, hvor spilleren starter, ikoner, der markerer hurtigrejsepunkter og specielle placeringer som grave og tåge på de steder, du endnu ikke har udforsket. Som standard indeholder det meget få detaljer, men du kan finde kortfragmenter, der overlejrer det med stiliserede afbildninger af skove, bygninger og huler, som du måske vil udforske.

Det vigtigste er, at kortet ser stort ud efter mange spils standarder, men ikke så stort. Det er dybest set et kontinent med et tomt rum rundt om siderne, der inviterer dig til at udfylde diskrete huller ved at løbe rundt og jage disse fragmenter. Det hjælper, at Elden Rings åbningsområde er en konventionelt udseende fantasilegeplads, så det er nemt at føle, at du har styr på, hvad der sker, især med så mange ting, du tydeligvis ikke kender som en guidepost.

Så, i et meget tidligt område, kan du støde på et element, der teleporterer dig til en ny placering. Efter at have løbet fra nogle fjender, der sandsynligvis er meget stærkere end din karakter på lavt niveau, åbner du dit kort og prøver at finde ud af. Pludselig indser du, at du er endt et sted, der ikke engang var i de duggede kanter af din guide. Kortet er blevet større.

Spillet tilbageholder kun information for at afsløre det på en utroligt tilfredsstillende måde

Elden Ring er som et puslespil, hvor du bliver ved med at finde nye hjørnebrikker. Udforskning strækker kortets grænser, indtil det fylder din skærm og tvinger dig derefter til at begynde at rulle. Indsamling af fragmenter udfylder strimler af land, der afslører huller med helt nye strækninger af duggede områder, hvoraf nogle ikke er tilgængelige før længe efter, du først har set dem. Der er et andet kort bogstaveligt talt under hovedkortet. (Det tæller ikke alle de tætpakkede huler og andre underområder, der er markeret som ikoner, hvis drejninger og drejninger slet ikke er tegnet.) Jeg brugte engang en god halv time på at undlade at finde en bygning, der var tydeligt angivet på min placering, glemte det. om det i flere dusin timer mere, for derefter at dukke op fra et boss fangehul for at opdage, at bygningen var på et højere, hidtil uset niveau. “Kortet er blevet større!” Jeg ville ringe til min mand på den anden side af lokalet.

Disse konstante åbenbaringer hjælper med at fremskynde en oplevelse, der ellers kunne føles overvældende, mens de understreger dens absurde, skræmmende omfang. Verden er ikke bare større, end du måske tror – den er designet til at dukke op i konstant voksende bidder, hvor næsten hver ny region er større end den sidste, indtil du kan zoome ud og se dit startområde absolut overskredet af det seneste megakontinent, du har opdaget . Hvis jeg vidste, hvor lille Limgrave og Caelid ville vise sig at være, da jeg kom i gang, ville min karakter have krøllet sig sammen i en bold og grædt.

Der er rimelig kritik af Elden Rings kortnøgle og gådefuld grænseflade generelt, og FromSoftware har tilføjet nogle nye elementer siden lanceringen, såsom markeringer for købmænd og andre karakterer. Men selve kortet er ikke generthed eller frustration for sin egen skyld. Det er en glædelig øvelse i kraften af ​​ukendte ukendte – selvom det på dette tidspunkt måske bare knækker mig at se den blive større.