Læs denne undersøgelse, hvor du leder efter en for længst forsvundet kvindelig videospilpioner

0
18

For fire år siden udgav Polygon en funktion, der spurgte, hvad der skete med videospilspioneren Ban Tran, en vietnamesisk kvinde, der blev krediteret for at skabe Wabbit, det første konsolspil med en navngivet, spilbar kvindelig karakter. Efter mange års gravning og talrige “Return To Sender”-mærkede bogstaver fandt Video Game History Foundation hende endelig.

I dag deler Video Game History Foundation historien om Van Mai neé Tran (som ved en fejl blev kaldt Ban på grund af en utilsigtet stavefejl af hendes navn i krediteringerne) og hendes arbejde i videospilindustrien. Mai fortæller om sin tid i de tidlige 80'er, hvor hun arbejdede for Games for Apollo, et kortvarigt videospilfirma baseret i Texas. Der arbejdede hun på Wabbit, et spil til Atari VCS, der indeholdt en pige ved navn Billie Sue, der havde til opgave at redde sin køkkenhave fra en flok sultne kaniner.

Se video-essayet. nedenfor:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here