Store børser afnoterer Terra stablecoin, da kurskollapset fortsætter

0
19

Efterhånden som Terra-krisen trækker på, er nogle af de største cryptocurrency-børser i verden begyndt at afnotere Terras UST stablecoin og dens tilknyttede Luna-token, med henvisning til et behov for at beskytte brugere mod risiko.

Binance, den største cryptocurrency-børs målt efter handelsvolumen, standsede handlen med Luna og Terra torsdag. OKX-børsen – en af ​​de 10 bedste efter volumen – tog den samme handling kort efter. FTX-børsen og andre mindre børser fortsætter med at notere og handle med Luna- og UST-tokens.

Fjerningerne kommer som reaktion på et bredere kollaps i Terra-projektets økonomi. Efter at UST stablecoin faldt et godt stykke under sin dollar-binding den 9. maj, udløste en algoritmisk proces, der skulle balancere prisen på tæt på $1, hyperinflation i Luna-tokenet, hvilket styrtede prisen fra $100 til mindre end 1 cent.

Som reaktion på krisen har operatørerne af Terra blockchain gentagne gange stoppet netværket og derefter sat på pause, hvilket forværret frustrationen hos investorer i projektet. (Når et netværk ikke behandler nye blokke, kan der ikke foretages transaktioner med nogen aktiver, der er hostet på den pågældende blockchain.)

Binance CEO Changpeng Zhao postede en Twitter-tråd, der forklarede begrundelsen for at suspendere handel af Luna fra platformen.

“En eksponentiel mængde af nye LUNA blev præget på grund af fejl i designet af Terra-protokollen. Deres validatorer har suspenderet hele deres netværk, hvilket resulterer i, at ingen indbetalinger eller udbetalinger er mulige til eller fra nogen børs,” sagde Zhao.

“Nogle af vores brugere, uvidende om de store mængder af nye præget LUNA uden for børsen, begyndte at købe LUNA igen uden at forstå, at så snart indskud er tilladt, vil prisen sandsynligvis falde yderligere. På grund af disse betydelige risici suspenderede vi handel,” sagde han.

Nogle børser er også blevet overrumplet af den hektiske kamp for at udbetale penge fra brugere, der er investeret i Terra-projektet.

“På grund af disse betydelige risici har vi suspenderet handel.”

Crypto.com-børsen udsendte en erklæring fredag, der fremhævede en hændelse, hvor brugere, der handlede Luna, blev noteret en forkert pris.

“Alle berørte handler (køb og salg) vil blive tilbageført, og berørte brugere vil blive krediteret USD $10 i [Crypto.com token] CRO for ulejligheden”, hedder det i erklæringen. Crypto.com sagde også, at al Luna-handel ville blive standset indtil videre, selvom et Twitter-opslag fra børsen sagde, at brugere kunne trække Luna-tokenet tilbage.

Andetsteds, en anden gruppe investorer forsøg på at flytte deres penge ud af Terra løb ind i problemer med at sende UST til Coinbase-børsen i et ikke-understøttet format, hvilket resulterede i tabte midler. Fra den 13. maj sagde en meddelelse på Coinbase-siden, at børsen understøttede UST, men ikke UST i den indpakkede Wormhole-form.

Shokbølger fra Terra-krakket fortsætter med at bølge på tværs af kryptovalutamarkederne , som har oplevet betydelige tab og panisk handel i den seneste uge. Men fra fredag ​​var der tegn på, at andre kryptovalutaer kunne isoleres fra Terras problemer: Bitcoin-priser steg til at nå $30.000 efter at have undladt at handle over $25.000 den foregående dag.

Andre stabile mønter ser ud til at være undsluppet Terras skæbne: Tether, den største stabile mønt målt på markedsværdi, har genvundet sin dollarbinding efter at være faldet så lavt som 95 cent i torsdags.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here