Twitter-aktierne falder, da Musk rejser ny tvivl om opkøb

0
18

Twitter-aktier styrtdykkede fredag ​​efter ny tvivl om, hvorvidt Elon Musks planlagte 44 milliarder dollars opkøb af platformen ville gå igennem. Aktiekursen faldt mere end 10 procent ved markedsåbning og handlede så meget som 14 point under den nominelle anskaffelsespris på 54,20 USD pr. aktie.

Den umiddelbare årsag til faldet var en række forvirrende udtalelser fra Musk, som tweetede, at aftalen var “midlertidigt i bero” i afventning af en undersøgelse af det samlede antal botkonti på platformen. Twitter havde i en ansøgning hævdet, at bots udgør mindre end 5 procent af de daglige aktive brugere på platformen, selvom mange mener, at det reelle tal er højere.

Musk præciserede senere, at han “stadig var forpligtet til købet”, men det har vist sig at være vanskeligt at fjerne usikkerhed omkring aftalen.

“Ingen konkrete svar på vejen for denne aftale fremadrettet”

Siden vilkårene for aftalen blev etableret, har der været betydelige markedsskift for både Twitter og Tesla, kilden til brorparten af ​​Musks personlige rigdom. Tesla-aktien er faldet mere end 25 procent, siden Musk afgav sit tilbud den 14. april som en del af en bredere markedsnedgang.

Den faldende aktiekurs kan have en væsentlig indflydelse på Musks evne til at lukke handlen, da en del af finansieringen oprindeligt blev sikret gennem lån mod Musks ejerandel i Tesla. Nylige rapporter fra Bloomberg tyder dog på, at Musk har sørget for nye aktiepartnere til at hjælpe med at finansiere handlen, hvilket undgår behovet for lånet.

Twitter har også kæmpet og annonceret en overoptælling af brugertal i sin seneste indtjening og fortsætter med at drive med tab. For nylig fyrede CEO Parag Agrawal brat to ledende medarbejdere, hvilket rejste væsentlige spørgsmål om virksomhedens fremtid. Kombineret med markedsnedgangen har det fået nogle analytikere til at tro, at Musk måske forsøger at genforhandle til en lavere pris.

“Fyren ved, hvad han laver,” sagde en analytiker

Twitters aftale den 25. april med Musk inkluderer et opsigelsesgebyr på 1 milliard dollar, hvis en af ​​parterne trækker sig tilbage uden tilstrækkelig grund, selvom der er komplekse betingelser for, hvornår og hvordan det kan udløses. Selv hvis Musk udløser opsigelsesgebyret, ville det være en brøkdel af de samlede omkostninger ved handlen og sandsynligvis mindre end de besparelser, som en lavere pris giver.

Finansanalytikere blev delt på om Musks bot bekymringer havde sat handlen i fare. “The Street vil betragte denne aftale som 1) sandsynligvis falder fra hinanden, 2) Musk forhandler om en lavere aftalepris, eller 3) Musk går simpelthen væk fra aftalen med et brudgebyr på 1 milliard dollar,” skrev Daniel Ives fra Wedbush Securities, som konkluderede. at der var “mange spørgsmål og ingen konkrete svar på vejen for denne aftale fremadrettet.”

Andre, som Craig Huber fra Huber Research Partners, havde et mindre pessimistisk syn. “Vores opfattelse er, at Elon Musk yderligere gør sin due diligence på Twitter med hensyn til bots og falske konti, som han burde, og at han i sidste ende vil gå videre med at købe Twitter,” sagde Huber til The Verge. “Fyren ved, hvad han laver, som han har vist gang på gang.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here