Steam Deck har endelig Windows-lyddrivere

0
90

To en halv måned efter vores Steam Deck-gennemgang har Valve endelig leveret de drivere, du skal bruge til lyd, hvis du vælger at installere Windows på den bærbare gaming-computer. Før i dag ville du have været nødt til at parre Bluetooth-hovedtelefoner eller tilslutte USB-C-øretelefoner eller en dongle for overhovedet at få nogen form for lyd på Windows. Både højttalerne og 3,5 mm-stikket gjorde intet på Windows før i dag, og det gav AMD skylden for forsinkelsen.

Men nu skulle dette par nye drivere aktivere begge de manglende lydfunktioner . Det tog et stykke tid for AMD og Valve at frembringe det indledende sæt af grafik-, Wi-Fi-, Bluetooth- og SD-kortdrivere til Windows også.

Er det tid til at installere Windows på dit dæk? Nej, det ville jeg bestemt ikke sige. Mens Valve bliver ved med at knuse fejl og tilføje smarte funktioner på Linux-siden af ​​tingene, var Windows endnu mere et rod at starte, og Valve har været klart, at du stort set er på din egen, hvis du går i den retning. Jeg havde alle mulige problemer med Windows 10 for nogle uger siden – og selvom Deck nu har ordentlig TPM-understøttelse i BIOS, så du kan installere Windows 11, kan jeg ikke fortælle dig, om det ville være bedre.

Hvis du åbner din Steam Deck, skal du være forsigtig med at:

  • Fjerne dit SD-kort først; nogle mennesker har knækket deres midt over, fordi sagen effektivt guillotinerer den, når den åbnes
  • Brug bløde plastikspudgere, ikke skruetrækkere, til at lirke det op, når de otte skruer er fjernet – lirkeværktøj er billigt!
  • Tøm batteriet, før du åbner, og træk i batteristikket, når det er åbnet
  • li>

  • Spænd ikke skruerne for meget, når du lukker igen

Personligt ville jeg vente på Valves kommende dual-boot-guide, så du kan tilføje Windows uden først at tørre Steam Deck's eksisterende SteamOS-installation. (Du kan simpelthen skifte M.2 NVMe-drevet ud i stedet og holde de to OS adskilt på den måde, men vær forsigtig.)

For mig er den større sag, at Windows simpelthen ikke har ikke de samme konsollignende træk, som gør dækket så godt til at begynde med, især hvordan du kan få et øjeblikkeligt indblik i din ydeevne og batterilevetid og finjustere alt det på farten.

Hvis du vil have Windows, ville jeg nok kigge på en dedikeret Windows-bærbar i stedet, især når konkurrenterne reagerer på bunken med kraftigere chips og/eller lavere priser.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here