Apples hemmelighedsfulde bilprojekt mister endnu en topchef

0
28

Christopher “CJ” Moore, den tidligere Tesla Autopilot-softwareingeniør, der forlod Apples hemmelighedsfulde bilprojekt sidste år, har forladt Apple for at slutte sig til Luminar, en lidar-virksomhed i Orlando, Florida, som dens nye chef for software, meddelte virksomheden. Moore varede kun syv måneder hos Apple.

Moore er blandt en gruppe topledere fra andre førende virksomheder, der slutter sig til Luminar, som laver lasersensorer, der hjælper autonome køretøjer med at “se” deres omgivende miljø. Men hans afgang fra Apple er endnu en indikation af teknologigigantens kamp for at fastholde talent for dens forvirrede indsats for at lave en autonom elbil – kendt som Project Titan.

“Vi tiltrækker de bedste ledere i verden inden for deres områder for at udføre vores vision og levere på fremtidens transport,” sagde Luminars CEO Austin Russell i en erklæring. En talsmand for Apple reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar.

“Vi tiltrækker de bedste ledere i verden inden for deres områder for at udføre vores vision”

Afgangen er den seneste rystelse for Apples bildivision, som har gennemgået adskillige ændringer i løbet af de sidste mange år. Sidste år forlod projektets chef, Doug Field, Apple for at slutte sig til Ford, hvor han senere blev sat i spidsen for digitale systemer i bilproducentens nyoprettede Model E-afdeling for elektriske og autonome køretøjer. Kevin Lynch, der drev Apples Watch-afdeling efter at have tjent som CTO for Adobe, blev udtaget til at erstatte Field.

Et par uger senere, i november 2021, sluttede Moore sig til Apple for at arbejde med selvkørende software og rapporterede til Stuart Bowers, en anden Tesla-udstationeret, som tidligere fungerede som vicepræsident for ingeniørvirksomhed.

På trods af at projektet startede i 2014, er arbejdet med et selvstændigt elektrisk køretøj stadig i sin tidlige fase. Tidligere havde Apple sagt, at det kun havde til hensigt at udvikle selvkørende software, der ville blive brugt af andre bilproducenter – hvilket i sig selv var en ændring fra at forsøge at bygge en bil.

Sidste år rapporterede Bloomberg, at Apple havde afsluttet “meget af kernearbejdet” på en ny processor, der skulle drive det usete elektriske autonome køretøj. Virksomheden fremskyndede angiveligt sin tidslinje for den autonome bil, det er ved at udvikle, med et nyt mål om at lancere den om kun fire år. Målet nu for Project Titan, efter flere drejninger, er at skabe en autonom bil, der ikke har et rat.

Moore er et interessant køb for Luminar. I løbet af sin tid hos Tesla skubbede han tilbage mod Elon Musks påstande om virksomhedens indsats for autonome køretøjer, ifølge et notat fra et opkald med embedsmænd fra California Department of Motor Vehicles. “Elons tweet matcher ikke den tekniske virkelighed pr. CJ,” lød notatet. “Tesla er på niveau 2 i øjeblikket.”

Russell, Luminars unge administrerende direktør, har også sået tvivl om Musks påstande om autonomi. I et interview med The Verge sidste år kaldte Russell Teslas avancerede førerassistentsystemer for “bedst i klassen”, men argumenterede for, at virksomheden har “gravet sig ned i et virkelig dybt hul” ved fejlagtigt at kalde sin seneste version af Autopilot “Fuld Selvkørende”. ” Russell kalder også sig selv den “hovedskeptiker for den autonome industri.”

Det rygtes især, at Luminar har et partnerskab med Tesla, på trods af Musks vokale hån af lidar som en “krykke” og en “krykke” fjols ærinde.” En Tesla Model Y blev fotograferet i Florida sidste år med en af ​​Luminars taglidar-sensorer.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here