Google Docs får en stor opgradering til formatering

0
24

Google Docs får en helt fantastisk funktion, der kan reducere en masse travlt arbejde, når det kommer til korrekt formatering af dit dokument: muligheden for at vælge flere tekstsektioner på én gang. Hvis du har to sætninger adskilt af en overskrift eller ønsker at anvende den samme effekt på tre forskellige ord gennem et afsnit, kan du nu gøre det ved blot at markere teksten på én gang og anvende dine ændringer.

Det er ekstremt simpelt at vælge flere tekstsektioner: Vælg den første tekstbit, som du plejer, og tryk derefter på enten Command (⌘) eller Control-tasten, afhængigt af om du bruger en Mac eller Windows maskine. Bliv ved med at holde den nede, og vælg de andre stykker tekst, du ønsker. Når du har valgt alt, kan du give slip og ændre de formateringsbits, du ønsker ved hjælp af værktøjslinjen.

– “Google Docs får en stor opgradering til formatering” /> Sådan ser topproduktivitet ud. Gif: Google

Det er en lille ting, men hvis du har meget tekst at formatere, vil det helt sikkert være nemmere at bruge denne funktion end for eksempel at bruge formatmalerværktøjet, der lader dig fremhæve en tekstbit og kopiere dens formatering til en anden. Selvom dette værktøj gør det, så du ikke behøver at indstille hver parameter for sig, kan det stadig kræve meget mere klik, afhængigt af hvor mange tekststykker du forsøger at ændre.

Funktionen kan også bruges til andre ting end formatering – sig, at du vil klippe et par afsnit, og flytte dem rundt, eller vil tilføje en kommentar, der er relevant for flere sætninger. Multi-select gør det nemt.

Der er et par situationer, hvor brug af funktionen ikke vil være den bedste mulighed. For eksempel, hvis du forsøger at ændre hver sidehoved i dit dokument, ville du sandsynligvis være bedre stillet ved bare at ændre stilen i stedet for at prøve at vælge hver sidehoved manuelt. For at gøre det kan du formatere en overskrift, som du vil, og derefter gå op til stilsektionen, vælge overskriftsniveauet og klikke på “Opdater [stil] for at matche.”

Gif, der viser, hvordan man bruger stilopdateringsfunktionen indbygget i Google Docs. Gif, der viser, hvordan man bruger stilopdateringsfunktionen indbygget i Google Docs. Med blot et klik kan jeg få al tekst formateret som overskrift 1 til at ligne skrald.

Selv om multi-select måske ikke er det perfekte værktøj til enhver situation, er det bestemt fantastisk, at Google har tilføjet det som en mulighed – især da der er nogle tekstbehandlingsprogrammer til desktop-apps, der ikke gør det. ser ud til at have denne funktion (hvis du ved, hvordan du får dette ud af Apple Pages, så lad mig det vide). I et meddelelsesindlæg siger Google, at funktionen gradvist vil rulle ud til alles konti i løbet af de næste 15 dage, så hvis du ikke har det endnu, skal du ikke vente for længe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here