Bilselskaber har ikke fundet ud af, om de vil lade Apple CarPlay overtage alle skærme

0
206

Apple kan tilsyneladende ikke bygge sin egen bil, så det bliver bare nødt til at overtage alle andres.

Ved sin årlige WWDC-begivenhed i mandags annoncerede teknologigiganten, at den næste generation af CarPlay snart vil bryde fri fra de bindinger, der begrænser den til den primære infotainment-skærm og spredes til yderligere skærme inde i køretøjet. CarPlay vil også, for første gang, bruge køretøjsdata til at vise vigtige køreoplysninger såsom hastighed, brændstofniveau og motortemperaturmålinger samt give brugerne mulighed for at kontrollere indstillinger, herunder radio eller klima.

Vil din bil være klar til denne mere ekspansive version af CarPlay? For det er bilselskaberne bestemt ikke.

Vil din bil være klar til denne mere ekspansive version af CarPlay? Fordi bilselskaberne bestemt ikke er

The Verge nåede ud til 12 store bilproducenter om den opdaterede CarPlay, og de fleste reagerede med en eller anden version af “lyder fedt, vi arbejder på det.” For at være sikker var Apple ikke selv klar til at afsløre, hvilke bilfirmaer der er om bord, og lovede senere på året at annoncere, hvilke køretøjer der ville understøtte denne mere maksimalistiske version af CarPlay. Og en talsmand for virksomheden svarede ikke på spørgsmål om, hvilke bilproducenter Apple var rettet mod.

Var dette endnu et tilfælde af, at Apple sendte bilproducenter i gang med at udvikle systemer, der kan imødekomme deres vision om dominans i bilen? Her er, hvad bilproducenterne fortalte os:

BMW: “I øjeblikket har vi sat et klart fokus på yderligere at forbedre vores iDrive-brugergrænsefladesystem og vil som en del af denne udvikling fortsætte den sømløse integration af Apples økosystem. En integreret del af disse bestræbelser vil være en evaluering af, hvordan de seneste innovationer annonceret på WWDC kan integreres i vores løsninger.”

Volvo: “På dette tidspunkt, vi har ikke noget at dele ud over, at vi planlægger at understøtte denne næste generation af Apple CarPlay i fremtidige køretøjer.”

Toyota: “Vi kan' t kommentere eller spekulere på fremtidigt produkt på nuværende tidspunkt.”

Ford: “Tak, fordi du tog fat i næste generations Apple CarPlay-historie. Vi har ingen yderligere oplysninger at dele på nuværende tidspunkt.”

Polestar: “Apple CarPlay kommer til Polestar 2 som en del af en OTA-opdatering senere på måneden. Vi er også glade for at kunne meddele, at den næste generation af CarPlay vil komme til Polestar-biler i fremtiden.”

Stellantis: “Dette er mere af et Apple-operativsystem til bilapplikationer i stedet for en CarPlay-opgradering. Vi har ikke givet nogen meddelelser vedrørende det system.”

Talspersoner for Mercedes-Benz, Volkswagen, General Motors, Hyundai, Nissan og Honda reagerede ikke umiddelbart på anmodninger om kommentarer.

En mulig nøgle i denne plan er, at en række bilproducenter allerede har indgået softwareaftaler med andre teknologivirksomheder. Ford arbejder sammen med Google om at designe UX-software til “millioner” af fremtidige køretøjer, mens Stellantis gør det samme med Amazon. Volvo og Polestar har simpelthen overdraget UX til Googles Android Automotive, som kører indbygget i visse biler. Apple har endnu ikke indgået lignende aftaler med bilproducenter.

Dette er ikke første gang, Apple har lovet CarPlay-interoperabilitet på flere skærme

Dette er ikke første gang, Apple har lovet CarPlay-interoperabilitet på flere skærme. Da det afslørede iOS 13 i september 2019, lovede virksomheden en større revision af CarPlay for at bringe den mere på linje med Googles Android Auto.

Dette inkluderede muligheden for at understøtte skærme i forskellige størrelser og vise information på to forskellige skærme i køretøjet på samme tid. “Bilproducenter kan udvikle CarPlay-systemer, der viser information på en anden skærm, såsom i en klynge eller HUD [heads up display],” sagde virksomheden dengang. (Selvom den sætning ikke længere vises på Apples iOS 13-supportside.)

På det tidspunkt sagde bilproducenter, at de stadig var ved at finde ud af, hvordan de kunne tillade Apple at overlejre CarPlays skærm på disse sekundære skærme . Efter denne uges annonceringer lyder det, som om de stadig arbejder på det.