Obligatorisk USB-C-telefonport kanter tættere efter EU-aftale

0
159

EU-lovgivere er nået til enighed om foreslået lovgivning, der vil tvinge alle fremtidige smartphones, inklusive Apples iPhone, til at bruge den universelle USB-C-port til opladning. Ud over telefoner vil reglerne også gælde for andre elektroniske enheder, herunder tablets, digitale kameraer og e-læsere. Ud over at acceptere at bruge den fælles ladeport, blev der også indgået en aftale om at harmonisere standarderne for hurtig opladning.

Europa-Parlamentets udvalg for det indre marked og forbrugerbeskyttelse annoncerede aftalen i en tweet forud for en pressekonference, der skal finde sted kl. 12:30 CEST (6:30 AM ET) senere i dag. Vi vil opdatere denne historie med yderligere detaljer fra konferencen.

Aftalen ville have den største indvirkning på Apple, som er den eneste store smartphone-producent, der stadig bruger en proprietær port i stedet for USB-C. I 2021 solgte Apple 241 millioner iPhones globalt, hvoraf omkring 56 millioner blev solgt i Europa.

Reglerne er et forsøg på at skære ned på e-affald i EU ved at gøre opladere til elektroniske enheder interoperable. I fremtiden håber lovgivere, at telefoner ikke behøver at komme med en oplader i kassen, fordi købere allerede vil have det passende kabel og vægoplader derhjemme. EU anslår, at mængden af ​​elektronisk affald produceret på tværs af blokken beløb sig til over 12 millioner tons i 2016.

Europa-Kommissionen annoncerede de nuværende planer for lovgivningen i september sidste år, men blokkens bestræbelser på at tvinge producenterne til at bruge en fælles opladningsstandard går over et årti tilbage. I årene siden er Android-producenter gået sammen om mikro-USB og derefter USB-C som den almindelige opladningsstandard, mens Apple gik fra at tilbyde telefoner med deres proprietære 30-bens stik til Lightning.

Apple har skubbet tilbage mod EU's forsøg på at tvinge det til at bruge USB-C på sine telefoner. “Vi er fortsat bekymrede over, at streng regulering, der kræver kun én type konnektor, kvæler innovation i stedet for at opmuntre den, hvilket igen vil skade forbrugere i Europa og rundt om i verden,” sagde en talsmand til Reuters sidste år. Det hævdes også, at tvinge et skifte til USB-C ville skabe e-affald i stedet for at reducere det, fordi det ville gøre dets eksisterende økosystem af Lightning-tilbehør overflødigt.

Alligevel har der været rapporter. inde fra Apple, at virksomheden kunne forberede sig på at skifte sine iPhones til opladning via USB-C. Bloomberg rapporterede i sidste måned, at virksomheden testede iPhones med USB-C internt, og Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo har hævdet, at det kunne foretage skiftet allerede næste år. Bortset fra sine telefoner har Apple været en stor tilhænger af USB-C-standarden og bruger den allerede på sine bærbare computere og avancerede iPads.