Polestars første elektriske SUV vil officielt debutere i oktober 2022

0
173

Polestar 3, det passende navngivne tredje køretøj fra det elektriske præstationsmærke, vil få sin officielle afsløring i oktober 2022, meddelte virksomheden. Det vil være Polestars første sportsvogn og dens første fremstillet i USA.

Polestar 3 markerer Polestars forsøg på at bryde ind på det stærkt konkurrenceprægede og yderst lukrative SUV-marked i USA. Når den udkommer, vil den gå ind i premium-kategorien, og sætte den i konkurrence med elbiler som Tesla Model X, Audi E-tron, Mercedes-Benz EQE, Rivian R1S og Fisker Ocean. Især vil Polestar blive samlet på Volvos fabrik i Charleston, South Carolina, hvilket giver den udmærkelsen som virksomhedens første elbil lavet på amerikansk jord.

Ved lanceringen vil Polestar 3 have en dobbeltmotorisk drivlinje og et stort batteri med en rækkevidde på over 372 miles (600 km). Ud over at være et højere kørende køretøj end Polestar 2 fastback sedan, vil Polestar 3 også omfatte et delvist autonomt køresystem til motorvejskørsel. Det vil være takket være medtagelsen af ​​en lidar-sensor fra leverandøren Luminar, som også leverer komponenter til håndfri motorvejskørsel til Volvo, samt Nvidia, som vil levere den indbyggede computerhardware.

Volvo, der i fællesskab ejer Polestar sammen med sit moderselskab Geely, har sagt, at det vil udrulle en håndfri motorvejsfunktion som en del af sin næste store platformopdatering, Scalable Product Architecture (SPA2), som kommer med den næste -generation XC90 SUV og Polestar 3 i 2022.

Polestar annoncerede for nylig planer om at blive børsnoteret ved at fusionere med et opkøbsselskab til særlige formål, eller SPAC. Den fusion forventes at lukke “i første halvdel af 2022”, hvorefter Polestar vil være et børsnoteret selskab.

Polestar har kun udgivet to køretøjer indtil videre: Hybridcoupéen på $155.000 Polestar 1 og Polestar 2 sedan. Udover Polestar 3 planlægger virksomheden også at frigive en kompakt SUV (Polestar 4) i 2023 og Polestar 5 (født Precept) sportssedan i 2024. Virksomheden afslørede også et slankt roadster-koncept kaldet Polestar O2 og sætter sin højtydende version af Polestar 2 i begrænset produktion.