Apple går efter Garmin, men det har et batteriproblem

0
265

Ved WWDC 2022 meddelte Apple, at det tilføjede en række store fitnessopdateringer til watchOS 9. Mest bemærkelsesværdigt inkluderede det et væld af nye løbemålinger samt en ny multisportstilstand for triatleter. Som runner- og wearables-anmelder fik præsentationen mig straks til at tænke: “Hellige guacamole, Apple skyder efter Garmin.”

Lige nu falder smartwatches i en af ​​to kategorier. For det første har du flagskibsure med alle funktioner. Det er dem med ikke så stor batterilevetid, men den mest avancerede teknologi. De kan ringe til nødtjenester, hvis du kommer til skade, har indbyggede stemmeassistenter, styre dit smarte hjem, have tredjepartsapps, aktivere avancerede sundhedsfunktioner som EKG'er og understøtte mobilforbindelse. Apple-uret falder naturligvis ind under denne kategori.

Den anden kategori er i det væsentlige fitness-trackere i en smartwatch-skal – og inden for den kategori er der multisport GPS-ure. Disse ure har massiv batterilevetid, men generer generelt ikke strømkrævende skærme. De er afhængige af din telefon til ting som at tage opkald, men kompenserer ofte for det med fantastisk GPS og flere data, end den gennemsnitlige person kan forstå. Dette er dine Garmin-, Polar- og Coros-ure.

Strøm er en ny løbende metrisk, der kommer i watchOS 9. Billede: Apple

Generelt skal dedikerede atleter vælge mellem de to kategorier – du vil have et multifunktions-smartwatch til hverdagsbrug eller et mere specifikt værktøj til at spore træning og træning? Med watchOS 9 ser det ud til, at Apple forsøger at tiltrække flere mennesker inden for løbefællesskabet ved at dangle udsigten til et ur, der kan det hele.

WatchOS 9 introducerer flere målinger, som du normalt ville finde på et Garmin- eller Polar-ur. Det inkluderer målinger som effekt, skridtlængde, kadence og lodret svingning. Det tilføjer også nye træningsvisninger, der inkluderer diagrammer for højde, tilpassede intervalløb, tempoadvarsler for en fastsat distance og muligheden for at konkurrere med dig selv på ruter, du normalt løber. Du kan endda nu indstille pulszoner, noget der har været en stor udeladelse for virkelig dedikerede atleter. Spørgsmålet er, hvad du kan gøre med alle disse ekstra data.

“Jeg tror, ​​det næste skridt herfra er at tage alle disse data, som watchOS 9 fanger, og kurere dem til en handlingsvenlig plan,” siger Carson Caprara, vicepræsident for fodtøjsproduktstyring og merchandising hos Brooks Running. “Selvom formmålinger er værdifulde, kan det efterlade nogle løbere lidt forvirrede over, hvad de skal gøre med det. Der er en utrolig værdi i at tage disse data og bruge dem til at sikre, at alle har en træner på deres side, der opmuntrer dem til at tage det næste skridt.”

Realtids-udholdenhedsgrafen i Garmin-appen på en iPhone sammen med et nærbillede af widgetten på Fenix ​​7S Denne delvist opladede Garmin Fenix ​​7S har stadig 28 timers GPS tilbage i tanken. Foto af Victoria Song/The Verge

Rygtet siger, at Apple planlægger at lancere en premium, robust version af Apple Watch senere i år. watchOS 9s øgede fokus på løbedata og triatletsupport ser ud til at understøtte det. På papiret ser det ud til, at Garmin og Polar burde mærke varmen. De har dog stadig fordelen, når det kommer til en stor funktion: batterilevetid.

“For løbere, der bruger ure, er batterilevetid uundværlig for oplevelsen,” siger Caprara. “Det kan være en enorm barriere, der effektivt gør en kørsel ikke-eksisterende, hvis batteriet løber tør. Hvis der overhovedet er en fjern risiko, formindskes værdien.”

“For løbere, der bruger ure, er batterilevetid uundværlig for oplevelsen.”

Apple har ikke afveget fra sin 18-timers batterilevetid i, hvad der føles som en levetid. Hvis du spørger, vil Apple Watch-loyalisterne ikke tøve med at fortælle dig deres opladningsprogram for at omgå det faktum, at det har brug for daglig opladning. Men Garmin- og Polar-fansene elsker at få minimum 14 dage på en enkelt opladning og et sted mellem 30-40 timers GPS-aktivitet. Til sammenligning får du cirka 5-6 timers GPS-aktivitet på Apple Watch. Det er mere end nok for den gennemsnitlige person, men det kræver stadig, at udholdenhedsatleter laver lidt matematik eller specifikt husker at lade deres ur op før en løbetur. Med en Garmin eller Polar behøver du slet ikke tænke på det. Du kan bare gå.

Oven i købet er længere batteri mere praktisk end planlagt hurtigopladning, hvis du prioriterer søvnsporing. Du har også en bedre mulighed for at holde dig til en enhed, hvis du ikke skal tage den af ​​lige så ofte.

“Langårige, erfarne løbere, der bruger ure, har en tendens til at forstå målinger som tempo ret godt,” siger Caprara. “Casual løbere, på den anden side, har ikke det let tilgængeligt for dem. Med watchOS 9 opmuntrer det dem til at stille flere spørgsmål om deres løb og gøre dem mere proaktive i løbeoplevelsen.”

Polar Pacer Pro er en kørende ur, der også måler kraft fra håndleddet. Foto af Victoria Song/The Verge

Apple har måske ikke let ved at overtale folk, der er vant til super lang batterilevetid, til at skifte over til sit økosystem. Det er trods alt ikke den første, der tilføjer disse målinger til et flagskibs smartwatch. Samsung har haft dybdegående løbemålinger i nogen tid, selvom dens middelmådige udførelse ikke har vundet over Garmin-publikummet.

Men Apple kan spille en stor rolle i at introducere bredere løbe-metrics i mainstream. Det kunne igen muliggøre forskning i meget større skala. For eksempel havde Apple Heart Study ved hjælp af Apple Watch hidtil usete 400.000 deltagere.

“Det, der er spændende for os i løbebranchen, er muligheden for at se på formmåling og matche den til præstation,” siger Caprara. “Med disse metrics tilgængelige fra et bredere fællesskab af løbere, lige fra afslappet til elite, vil det fremme studier i biomekanik og sammenhængen mellem løbeform og præstation.”

Alligevel er det svært at forestille sig, at det store flertal af Garmin-brugere forlader platformen. Berettiget eller ej, batterilevetid er stadig en stor grund til, at nogle mennesker vælger Fitbit-, Garmin- og Polar-enheder. Hvis Apple nu skulle finde ud af flerdages batterilevetid? Det ville være en helt anden historie.