Nogen tændte Insteons lys igen

0
208

Sidste april slukkede Smartlabs sine cloud-servere, hvilket efterlod brugere af sit Insteon-smarthjemssystem uden app eller stemmestyring af deres tilsluttede kontakter, stik, termostater og andre enheder parret med sin smarthjem-hub. Det skete natten over uden varsel, og nu er det samme sket omvendt: nogen tændte pludselig igen.

Som først rapporteret af Stacey på IoT, siger talrige Insteon-brugere over hele landet, at deres hubs er oppe og fungerer igen i dag, hvor Insteon-appen nu fungerer og stemmestyring gennem tjenester som Amazon Alexa også fungerer. Fordi Insteon-enheder brugte en proprietær trådløs radioprotokol, var mange Insteon-brugeres hjem i stand til at fortsætte med at køre på en eller anden måde. Det var kun fjernadgang og app- og stemmestyring, der var afhængig af en skyforbindelse, der var væk. Appen er dog blevet fjernet fra appbutikkerne, så brugere, der har slettet den, har ingen nem måde at få den tilbage på.

Insteon Server er tilbage online! (Eastern US 4:21 PM 07JUN2022) fra insteon

I betragtning af at Smartlabs offentligt udtalte, at virksomheden oplevede “økonomiske vanskeligheder”, og at da der ikke var fundet nogen køber, var et finansielt servicefirma blevet udpeget til at sælge sine aktiver – det store spørgsmål er: hvem vendte kontakten tilbage?

< p id="AvatarUserInfoTooltip—t1_ibk6c6i—lightbox">Når det kommer til cloud-forbundne tjenester, skal man være forsigtig, når du ikke ved, hvem der trækker i trådene. Som Redditor Western_Tomatillo981 påpegede i en kommentar til det første Reddit-indlæg om genoplivningen: “er du sikker på, at vi skal fejre en ukendt enhed, der genaktiverer adgangen til vores sikre hjemmenetværk, nu hvor virksomheden, vi havde en privatlivsaftale med, nu er konkurs og nedlagt?”

Forhåbentlig er dette et tegn på, at Insteon er blevet reddet, og dets brugere ikke efterlades i mørke. Men indtil vi ved mere, bør de fortsætte med forsigtighed. Og den, der står bag dette, skal gøre opmærksom på deres intentioner med det samme. Vi har kontaktet Smartlabs og vil opdatere dette indlæg med alle nye oplysninger.