Microsoft HoloLens-chef Alex Kipman er ude efter beskyldninger om uredelighed

0
225

Insider rapporterer, at Microsofts Alex Kipman, der ledede de teams, der udviklede virksomhedens HoloLens augmented reality headset og Kinect motion controller til Xbox og fungerer som en af ​​Microsofts bedste tekniske stipendiater, har trukket sig efter beskyldninger om verbale overgreb og seksuel chikane.

Microsoft ville ikke umiddelbart bekræfte eller afkræfte rapporten, men GeekWire har allerede bekræftet den ved at få en intern e-mail fra Microsofts cloudchef Scott Guthrie: “Vi har gensidigt besluttet, at dette er rette tid for ham at forlade virksomheden for at forfølge andre muligheder,” skriver han. Notatet, som du kan læse på GeekWire, siger intet om beskyldningerne, og siger, at Kipman vil blive i to måneder mere for at hjælpe med overgangen. Det beskriver også en omorganisering af hele Kipmans mixed reality-division, hvor hardware-teamene slutter sig til Panos Panays Windows + Devices-organisation.

Ifølge Insiders kilder bidrog over 25 Microsoft-medarbejdere til en intern rapport om påstået forseelse fra Kipmans side, herunder tilfælde af uønsket berøring, såvel som en gang, han angiveligt så en uanstændig VR-video foran medarbejdere på kontoret.

Medarbejdere hævder, at de fik besked på ikke at lade kvinder være alene omkring Kipman

Dagens rapport kommer efter en tidligere Insider-rapport den 25. maj, hvor snesevis af medarbejdere fortalte publikationen om Kipmans påståede adfærd. Tre ansatte fortalte Insider, at de var blevet advaret om ikke at lade kvinder være alene omkring Kipman. Da Insider nåede ud på det tidspunkt, ville Microsoft ikke bekræfte eller afvise specifikke beskyldninger om forseelse mod kvinder, men afviste, at Kipman var begyndt at blive ledt af personale på møder.

En tidligere Microsoft-direktør var så bedrøvet over Kipmans opførsel, at de foreslog, at COVID-19-udbruddet faktisk gjorde tingene bedre: “Det bedste, der skete, var desværre pandemien,” fortalte de Insider. “Så vi behøvede aldrig at interagere med ham personligt.”

Kipman har ikke reageret på Insiders gentagne anmodninger om kommentarer, og han har ikke tweetet siden den 23. maj.

I februar svarede Kipman på en tidligere Insider-rapport, der foreslog, at HoloLens-afdelingen var et rod, og at en HoloLens 3 muligvis var blevet annulleret, og sagde “Tro ikke på, hvad du læser på internettet.” Insider var dog ikke den eneste publikation, der antydede nogle problemer i divisionen: Wall Street Journal rapporterede i januar, at over 70 Microsoft-medarbejdere på HoloLens-teamet havde forladt virksomheden i 2021, hvor mere end 40 sluttede sig til Meta.

Microsoft regnede med en stor gevinst til HoloLens med den amerikanske hær, som bestilte så mange som 120.000 IVAS-headset til soldater. Den ordre ville være værd 21,88 milliarder dollars for virksomheden over 10 år, men hæren har forsinket aftalen, og en Pentagon-revision var ikke for optimistisk på ideen. “Anskaffelse af IVAS uden at opnå brugeraccept kan resultere i spild af op til 21,88 milliarder dollars i skatteydermidler til at etablere et system, som soldater måske ikke ønsker at bruge eller bruge efter hensigten,” lyder en del af en rapport fra april 2022 fra DoD's Inspector General (pdf) . Guthrie oplyser dog i sit notat, at hæren godkendte en operationel test i sidste måned.

Uanset status for Hololens-programmet, er Kipman ude.

Microsoft ville ikke kommentere Insider-rapporten.