eBays nye boks letter digital handel med dine ikke-fungible fysiske genstande

0
246

Overvej at støve dine loftsskoæsker fyldt med baseballkort af; eBay har måske et nyt hjem til nogle af dem snart. Det banebrydende onlinemarkedssted byggede en ny facilitet på 31.000 kvadratmeter, kaldet eBay Vault, som er åben nu for at rumme klassificerede handelskort, der er værdsat til over $750 og i fremtiden fysiske samleobjekter af enhver art.

Lanceringen af ​​eBay Vault kommer varmt i hælene på dets Authenticity Guarantee-fremstød, hvor den udvidede sig fra at validere sneakers over 100 USD til at indgå partnerskab med Professional Sports Authenticator (PSA) til at vurdere samlekort til en værdi af over 100 USD. $2.000. eBay accepterer indtil videre kun samlekort købt på deres websted, som allerede er klassificeret af en liste over velrenommerede organisationer som PSA og Sportscard Guaranty Corporation.

I modsætning til NFT'er kan du trække ud og lugte dit aldrende papudskæring

Når et køb af et samlekort sker, kan køberen få kortet sendt til eBay Vault, hvor det ikke kun bliver opbevaret, men også tilgængelig til at videresælge uden at sende aktivet rundt. Fordelen ved dette, siger Dawn Block, eBays VP for samleobjekter, at det vil “lade samlere strømline og sikkert opbevare deres portefølje af aktiver” og også købe/sælge på et øjeblik, efterhånden som kortværdier stiger og falder i realtid.

Oplevelsen af ​​at købe og sælge samleobjekter uden nogensinde at røre dem er meget krypto-tilstødende. Digitale aktiver som NFT'er er ikke forbundet med noget fysisk, så investorer kan reagere på markedsændringer på et øjeblik uden at bekymre sig om den tid, det tager at “flytte” aktivet.

Nu, med eBays vault-system, kan du få den øjeblikkelige tilfredsstillelse af at eje noget fysisk, som du ikke har skabsplads til. Men i modsætning til NFT'er kan du betale eBay et gebyr for at trække dit faktiske handelskort tilbage og sende det til dig (personlige besøg i boksen er forbudt), så du kan lugte den aldrende papudskæring.

eBay begyndte at sælge NFT'er for omkring et år siden. (Ifølge denne FAQ er de ikke berettiget til opbevaring i boksen, og i modsætning til StockX producerer eBay ikke NFT-aktiver på blockchain for at linke til lagrede genstande.) Men virksomheden har arbejdet endnu hårdere på at sikre, at købere får autentisk fysisk genstande. Mens pandemien styrkede samlermarkedet og overvældede bedømmelsesvirksomheder, pressede eBay på for at lave en liste over Pokémon og Yu-Gi-Oh! kort lettere, og det håber nu at tjene penge på denne nye måde at flytte fysiske aktiver på. Forhåbentlig vil det lykkes før forsyningsmætning, men ifølge eBay er samlekort stadig hotte, hvor samlekort i gennemsnit sælger to enheder pr. kan komme til “$3 milliarder i aktiver”-mærket i sine faciliteter hurtigere ved at holde fast i graderede spilvogne.