Google Chromes maskinlæring på enheden blokerer for støjende notifikationsprompter

0
529

Google Chrome har indbygget phishing-detektion, der scanner sider for at se, om de matcher kendte falske eller ondsindede websteder (ved at bruge mere end blot webadressen, da svindlere roterer dem hurtigere, end de kan følge med, og nu bliver teknologien bedre. Nu siger Google også, at i Chrome 102 vil den bruge maskinlæring, der kører helt i browseren (uden at sende data tilbage til Google eller andre steder) for at hjælpe med at identificere websteder, der fremsætter uopfordrede tilladelsesanmodninger om meddelelser og tavshed dem, før de dukker op.

Som Google forklarer det: “For yderligere at forbedre browsingoplevelsen udvikler vi også, hvordan folk interagerer med webnotifikationer. På den ene side hjælper sidemeddelelser med at levere opdateringer fra websteder, du holder af; på den anden side kan meddelelsestilladelser blive til gene. For at hjælpe folk med at browse på nettet med minimale afbrydelser forudsiger Chrome, hvornår tilladelsesprompter sandsynligvis ikke vil blive givet, og dæmper disse prompter. I den næste udgivelse af Chrome lancerer vi en ML-model, der gør disse forudsigelser udelukkende på enheden.”

Billede: Google
Billede: Google

I en fremtidig version planlægger Google at bruge den samme teknologi til at justere Chrome-værktøjslinjen i realtid, og vise forskellige knapper som deleikoner eller stemmesøgning til tider og steder, hvor du sandsynligvis vil bruge dem, uden at tilføje yderligere sporing, der ringer hjem. Og hvis du foretrækker at vælge dine knapper manuelt, vil det også fungere.

Sidste sommer annoncerede Google ydeevneforbedringer som en del af Chrome M92-opdateringen, der bragte tiden til at beregne phishing-klassificeringsresultater ned til 100 millisekunder fra 1,8 sekunder. Et blogindlæg i dag rapporterer, at det i marts opdaterede maskinlæringsmodellen for at identificere 2,5 gange flere websteder, der kunne være phishing-angreb, eller som forsøger at levere ondsindede downloads. Google siger også, at den har opdateret den browserbaserede maskinlæringsteknologi bag sin Journeys-funktion for at tage dig med på en tur gennem gamle søgninger, så den nu vil finde ud af, om sproget på siden skal oversættes.