Sådan ser du Kongressens offentlige høringer den 6. januar

0
489

I aften vil Kongresudvalget, der har til opgave at undersøge Capitol-optøjet, afholde sin første offentlige høring i flere måneder, en del af et bredere fremstød for at skabe offentlig opmærksomhed om udvalgets resultater. Yderligere offentlige høringer forventes i løbet af måneden.

Oprindeligt organiseret som en protest og demonstration for tidligere præsident Donald Trump, “Red Amerika”-mødet den 6. januar 2021 eskalerede til en fuld -skala angreb på Capitol-bygningen i løbet af timer. Mere end 130 amerikanske Capitol politi blev såret i det efterfølgende kaos, og fire reagerende betjente døde af selvmord i de følgende måneder. Taleplatforme som Facebook, YouTube og Twitter reagerede med strenge moderationshandlinger, herunder et netværksdækkende forbud mod præsident Trumps konti.

“Vi vil afsløre nye detaljer”

Husudvalget blev nedsat for at undersøge koordineringen af ​​angrebet, og dagens høringer vil sandsynligvis være et væsentligt skridt hen imod det mål. I et opkald onsdag rapporteret af NBC News sagde en komitéassistent, at høringen ville bringe nye oplysninger frem i lyset, der viser, at optøjet var det direkte resultat af tidligere præsident Trumps bestræbelser på at forblive i embedet efter at have tabt valget.

“Vi vil afsløre nye detaljer, der viser, at volden den 6. januar var resultatet af en koordineret indsats i flere trin for at omstøde resultaterne af valget i 2020 og for at stoppe magtoverførslen fra Donald Trump til Joe Biden,” sagde assistenten. journalister, “og faktisk at den tidligere præsident Donald Trump var i centrum for denne indsats.”

Hvor kan jeg se høringen den 6. januar?

Høringen vil blive streamet live fra udvalgets hjemmeside og fra dens YouTube-kanal. Vi har også indlejret strømmen nedenfor, så du kan se den direkte fra denne side.

Det vil også blive dækket live af store kabel-nyhedsnetværk, herunder CNN og MSNBC. Navnlig vil Fox News Channel ikke bære høringen, som nogle analytikere har set som en del af en bredere indsats for at bagatellisere historier relateret til 6. januar.

Hvad tid starter høringen den 6. januar?

Høringen finder sted torsdag den 9. juni kl. 20.00 ET, afholdt af Parlamentets udvalgsudvalg at undersøge angrebet den 6. januar på United States Capitol.

Hvem vil vidne for udvalget?

Mange af detaljerne i sagen er blevet holdt hemmelige, men Politico rapporterede tirsdag morgen, at sagen vil omfatte vidnesbyrd fra US Capitol politibetjent Caroline Edwards og en dokumentarist ved navn Nick Quested, som var til stede under Capitol-optøjet.

Edwards pådrog sig betydelige skader som en del af styrken, der forsvarede Capitol, og fik en hjernerystelse og kranieskade, da folkemængden tvang sig vej gennem en barrikade. Quested var indlejret med Proud Boys under angrebet, men det er uklart, hvad fokus for hans vidnesbyrd vil være.

På den anden side af podiet, reps. Bennie Thompson (D- MS) og Liz Cheney (R-WY) vil lede høringen på vegne af udvalget.

Komitéen forventes også at afdække nye detaljer om involveringen af ​​de stolte drenge, en paramilitær gruppe, der angiveligt spillede en rolle i at eskalere volden ved Capitol. Tidligere på ugen blev fem højtstående Proud Boy-ledere anklaget for oprørende sammensværgelse, inklusive et medlem, som anklagerne hævder, knuste det første vindue i Capitol-bygningen i et forsøg på at tvinge ind.

p>