Xbox-spilstreaming-tv-appen føles næsten som den ægte vare

0
516

At spille spil på den nye Xbox-app, der er lavet til tv, føles som en stor sag. Der er ingen konsol og ingen skjult HDMI-streamingenhed. Men i min korte praktiske demo blev spil som Halo Infinite og Forza Horizon 5 indlæst hurtigt, og – vigtigst af alt – spillede de godt med både Xbox og PlayStation 5 trådløse controllere. Og hvis du ikke er Game Pass-abonnent, vil du stadig være i stand til at hoppe ind i Fortnite med det samme gennem appen gratis, efter du har logget ind med en Microsoft-konto.

Appen sigter mod at give en konsollignende oplevelse til folk, der ikke vil have omkostningerne og besværet ved at købe og opsætte en konsol. Det lader dig parre et Bluetooth-headset for at høre lyd og chatte med Xbox-venner, og Xbox-gemmedata synkroniseres over skyen, så du kan fortsætte på tv'et, hvor du sidst slap.

Du vil være i stand til at opleve det fra den 30. juni – det vil sige, hvis du ejer en model fra et af Samsungs flåde af 2022-fjernsyn (inklusive M8 Smart Monitor og ikke-flagskibs-Smart-TV'er over model BU8000). Xbox-appen lanceres først i Samsungs Gaming Hub, en ny sektion af Samsungs TV-operativsystem, der giver spil i centrum sammen med mediestreaming-apps.

I Samsung Gaming Hub kan du parre controllere og høretelefoner og nemt hoppe ind i “senest afspillede” titler.

Microsoft sigter efter at levere native 1080p-streaming med 60 billeder i sekundet, og Samsung bruger opskalering for at få optagelserne til at se bedre ud. At koble Ethernet til dit TV anbefales selvfølgelig stærkt for at få den bedst mulige troskab, men under min demo var det TV, som jeg spillede på, forbundet til hotellets Wi-Fi og gjorde et ret godt stykke arbejde. Hvis du spiller trådløst, anbefaler Microsoft at oprette forbindelse til en 5GHz router, som de fleste routere er i stand til at udsende.

Denne app føles som om den burde være god nok til mange mennesker

Sammenlignet med min erfaring med at bruge xCloud på min Android-telefon eller -browser syntes grænsefladen at glide lidt mere jævnt rundt, og – mindre tilfælde af sammenkobling og en vis mærkbar kompression til side – var det en perfekt brugbar, men iboende ufuldkommen oplevelse. Det bliver aldrig en en-til-en parallel til at opleve de nyeste spil direkte fra en konsol, der kan gengive native 4K (eller tæt på det), men i mangel af en konsol ville jeg blive betaget af at bruge dette tv app i stedet for at indlæse spil på en tablet eller telefon.

Halo ser ud, lyder og spiller som Halo. Jeg var i stand til at opstille hovedbilleder med lige præcis nok nøjagtighed. I Forza Horizon 5 nåede jeg de fleste af de vilde sving, jeg tog, mens jeg satte fart ned ad vejen. Det, jeg kommer til, er, at denne app føles som om den burde være god nok til at fungere som den eneste mulighed for spil for mange mennesker.

Udførelsen er enkel og ligetil, men det føles stadig magisk, at gaming er ankommet i dette øjeblik. Microsoft har været i gang med at dominere dit underholdningscenter med konsoller i 20 år, og for dem, der ønsker det (og foreløbig også ejer et 2022 Samsung TV), vil det bedste fra Xbox snart være tilgængeligt via en tv-app.

Fotografi af Cameron Faulkner/The Verge