Den første version af Metas AR-briller vil kun være for udviklere

0
743

Meta har besluttet ikke at sælge den første version af sine fuldgyldige AR-briller, kodenavnet Orion, og vil i stedet distribuere dem til udviklere, så de kan bygge softwareoplevelser til enheden og fremtidige versioner, en person bekendt med sagen fortalte The Verge. Virksomheden lægger også planer om at udgive et smartwatch med et aftageligt display og to kameraer til fordel for et design, der er bedre egnet til at styre en senere version af brillerne.

Den første version af AR-brillerne, som har været under udvikling i tre år, skulle altid være rettet mod udviklere og tidlige brugere, men ledere havde ikke besluttet, om de ville sælge dem bredt før nu, sagde personen. Medarbejdere, der arbejder i Metas Reality Labs-afdeling, der bygger VR- og AR-hardware, blev informeret om beslutningen i denne uge. Informationen rapporterede først nyheden i torsdags.

Version to af brillerne er stadig på vej til en forbrugerudgivelse

Som The Verge forklarede i april, arbejder Meta på tre iterationer af selvstændige AR-briller, der skal debutere i løbet af de næste mange år. Beslutningen om ikke at sælge version 1 blev truffet, fordi enheden koster tusindvis af dollars at bygge, og ledere mener, at visse specifikationer, såsom skærmens lysstyrke, ikke er klar til forbrugerne. Ikke at sælge brillerne til forbrugere efterligner tilgangen fra Snap, som heller ikke sælger sine AR Spectacles-briller, men i stedet giver dem til softwareudviklere.

Version to af glassene, kodenavnet Artemis, er stadig på vej til en forbrugerudgivelse med et større produktionsvolumen med et mindre omfangsrigt design og mere avanceret skærmteknologi. Så snart næste år planlægger Meta også stadig at udgive en entry-level, billigere version af AR-briller, kodenavnet Hypernova, som vil parres med en nærliggende telefon for at vise indgående beskeder og andre meddelelser gennem et mindre heads-up display.

Ud over ikke at sælge sit første par selvstændige AR-briller, besluttede Meta i denne uge at aflyse sit planlagte smartwatch med to kameraer, primært fordi dets aftagelige skærmdesign gjorde det vanskeligt at implementere EMG-teknologi til at styre de kommende AR-briller med hjernesignaler. Meta ser det at have en første enhed med EMG-teknologi som afgørende for at kontrollere sin planlagte brillepakke, og den har drejet sig om at fokusere fuldt ud på et design, der bedre understøtter EMG på håndleddet. Denne bevægelse sammen med billeder af den konserverede enhed blev først rapporteret af Bloomberg.

Relateret

Inde i Metas køreplan for AR-briller

En talsmand for Meta ville ikke kommentere denne historie ud over dette tweet fra CTO Andrew Bosworth, der sagde, at virksomheden “kommer til at sende wearables og AR-briller, der bring helt ny teknologi” til verden:

Disse ændringer sammen med det planlagte skift for at markedsføre sin Portal-videochat-enhed til virksomheder , alt sammen, mens Meta revurderer sine udgifter til projekter midt i et brutalt aktiefald. Senere på året planlægger virksomheden stadig at debutere et avanceret mixed reality-headset, kodenavnet Cambria, for at tage imod Apples planlagte headset.