Insteon-kunder tændte igen Insteons lys

0
786

Efter rapporten i går om, at smarthome-firmaet Insteons servere på mystisk vis var tændt i løbet af natten, er der gode nyheder: Insteon er tilbage, og det blev genoplivet af sine kunder. Denne besked dukkede op på Insteon-bloggen i dag, indsendt af virksomhedens nye CEO Ken Fairbanks:

Vi er en lille gruppe passionerede Insteon-brugere, der med succes har erhvervet Insteon. Som mange af jer er vores hjem drevet af Insteons fantastiske dual-mesh-teknologi og meget konfigurerbare produkter.

Insteons servere gik offline i april sidste år, da SmartLabs, virksomheden, der ejede det smarte lyssystem, løb ind i “økonomiske vanskeligheder”. En finansiel virksomhed var blevet udpeget til at sælge sine aktiver, men denne “gruppe af passionerede brugere” trådte ind og har overtaget.

Gruppen siger, at den planlægger at “på ansvarlig vis genopbygge Insteon-forretningen.” Hvad det præcis betyder, er uklart, og det vides ikke, om et abonnementsgebyr vil være nødvendigt for at holde serverne i gang. Det var, hvad der skete, da smarthome-platformen Wink løb ind i økonomiske problemer for et par år siden og begyndte at opkræve betaling for tjenester, der plejede at være gratis.

Insteons hubs er nu online igen, men appen mangler stadig i app-butikkerne. Billede: Insteon

Fairbanks fortsætter med at forklare, at det at få hubs online igen var førsteprioritet for at dæmme op for tabet af kunder. De var i stand til at genaktivere tjenesten, før de havde adgang til webstedet eller måder at kommunikere med brugere på, derfor det lidt bekymrende snigtræk. “Hver dag opgav flere kunder håbet, så det var afgørende at få det genoprettet så hurtigt som muligt,” skrev Fairbanks. “Vi er klar over, at ikke alle funktioner er online igen, men vi arbejder aktivt på det. Vi håber, at du forstår, at det haster og værdsætter din tålmodighed.”

Ingen ønsker at bekymre sig om, hvorvidt de bliver nødt til at købe virksomheden bare for at holde lysene tændt. og andre belysningsprodukter. Enhederne var ikke holdt op med at arbejde lokalt, men havde mistet deres cloud-forbindelse gennem hubben, hvilket betyder, at der ikke var nogen måde at programmere dem ved hjælp af appen eller fjernstyre dem.

Men det er ikke et godt tegn for det smarte hjem generelt. Ingen, der køber en smart lyskontakt, ønsker at bekymre sig om, hvorvidt de bliver nødt til at købe virksomheden en dag bare for at holde lyset tændt.

Producenter af tilsluttede hjem skal udvikle produkter og tjenester med lang levetid i tankerne og har en handlingsplan lagt for, hvad der sker, hvis de bliver nødt til at slukke lyset. Ikke at bygge disse to strategier ind i en forretningsplan for smarte enheder burde være et vigtigt rødt flag for kunder og investorer.