Slik returnerer du Apple Vision Pro

0
16
Apple Vision Pro med deksel Jason Hiner/ZDNET

Når vi stenger de første 14 dagene siden den offisielle lanseringen av Apple Vision Pro, rapporterer om tidlige brukere som velger å returnere det utvidede reality-hodesettet på USD 3500, dukker opp raskere enn løvetann om våren. 

Dessuten: Jeg har prøvd Vision Pro og andre topp XR-hodesett, og her er det de fleste bør kjøpe

Enten du er en av dem som vurderer å returnere, er en potensiell kjøper som lurer på hva prosessen er som, eller er en nysgjerrig tilskuer som nyter showet, vil vi utforske hva du trenger å vite om å returnere en Apple Vision Pro for å få tilbake hele investeringen din. 

Vi dekker hva du trenger å gjøre for å returnere AVP-en i en Apple Store, som er den raskeste måten å få pengene tilbake på, men du kan også ringe 1-800-MY-APPLE eller logge deg på bestillingslisten din for å start en retur.

Slik returnerer du en Apple Vision Pro i butikk

Apple Store iPhone 15 Launch Jason Perlow/ZDNET

Dette trenger du: Den raskeste måten å få pengene tilbake på er å returnere AVP-en til en Apple Store, selv om du har kjøpt den på nettet. Dette lar Apple-ansatte umiddelbart bekrefte at produktet og emballasjen er i god stand for å behandle refusjonen din direkte og raskt.

1. Returner enheten innen 14 dager etter kjøpet

Apples amerikanske salgs- og refusjonspolicy sier at alle produkter må returneres innen 14 dager etter kjøpet for å være kvalifisert for refusjon eller bytte, og Apple Vision Pro er inkludert i det. 

Også: Meta Quest 3 vs. Apple Vision Pro: Hvor nøyaktig var Zuckerbergs anmeldelse?

Hvis du vil returnere din AVP, ikke vent til etter 14-dagers vinduet, eller du vil bli stående uten refusjon, uavhengig av om du har en kvittering eller om den er i originalemballasjen.

2. Ta med kvitteringen, Apple Vision Pro og alt tilbehør i emballasjen

Hvis du ønsker å returnere en Apple Vision Pro, må produktet være i sin opprinnelige tilstand, inkludert alle deler, tilbehør og emballasje, for å være kvalifisert for refusjon. Emballasjen vil bli åpnet eller revet, men den må være tilstede, ellers behandles ikke refusjon. 

Også: Jeg brukte Apple Vision Pro for min 8-timers arbeidsdag, og det gjorde at jeg ønsket mer

En kvittering er vanligvis tilgjengelig på Apple-kontoen din på nettet, men hvis du kjøpte enheten i butikk, ta med den fysiske kvitteringen du mottok ved kjøpet. Apple kan ofte utstede tapte kvitteringer på nytt hvis du kontakter kundestøtten eller besøker en Apple Store og gir dem betalingsmåten du brukte i kassen. 

3. Få tilbakebetalingen din

Så lenge enhetene er i original stand, emballasjen er i god stand, du er innenfor 14-dagers returvindu, og du har kvitteringen for å bevise det, en refusjon vil bli utstedt til den opprinnelige betalingsmåten. 

Vanlige spørsmål

Kan jeg returnere en Apple Vision Pro på nettet?

Du kan returnere Apple Vision Pro online ved å logge på Apple-nettstedet, gå til bestillingslisten og starte en retur. Alternativt kan du ringe 1-800-MY-APPLE og snakke med en Apple-kundestøtterepresentant for å starte prosessen. 

Hvordan returnerer jeg ZEISS optiske innsatser?

ZEISS Optiske innsatser er spesialtilpassede linseinnsatser som ikke kan returneres på en Apple Store. For å returnere dem, må du ringe Apple eller logge på online for å returnere dem innen 14 dager etter kjøpet. Som alle andre returnerte produkter, må de være i original stand og må ha emballasjen for å bli returnert. 

Hva om jeg vil bytte tilbehør?

Hvis du' Hvis du har problemer med passform eller lett lekkasje, kan det hende du trenger et nytt bånd eller en lett forsegling. I så fall kan du ta med deg Apple Vision Pro til en Apple Store og be en ansatt om hjelp med montering. De bør gjerne la deg prøve forskjellige lysforseglingsstørrelser til du finner en som passer ansiktsformen din. I så fall kan du bytte den nåværende lysforseglingen eller båndet mot et nytt uten kostnad, så lenge den nåværende er i original stand.