Dell XPS 16 (2024) anmeldelse: Beste Windows bærbare jeg har testet så langt i år

0
17
dell-xps-16-main.jpg

Dell XPS 16 (2024)

4/5 Veldig bra

fordeler og ulemper

ProsFantastisk 4K-skjerm med tynne rammer Romfyllende Dolby Atmos-høyttalere Kraftig maskinvare Imper Lavprofiltastatur kan være en glipp av noen tunge materialer Splittende tastaturdesign Se nå hos Dell

ZDNETs kjøpsråd

I fjor anmeldte jeg Dells XPS 13, en bærbar datamaskin jeg syntes var fin, men som jeg bestemte meg for ikke var noe for meg. Til tross for den fantastiske skjermen og tastaturet, manglet det maskinvareytelsen jeg vanligvis så etter. I tillegg gikk det varmt. Jeg endte opp med å like XPS 17 mer i stedet. Dell leste tilsynelatende anmeldelsene mine fordi den nyeste bærbare datamaskinen, XPS 16, løser alle problemene jeg hadde med både 13- og 17-tommersmodellene. XPS 16 kan betraktes som en sammensmelting av XPS 13 og XPS 17, med alle de beste funksjonene deres samtidig som den introduserer flere forbedringer.

Designmessig minner XPS 16 om XPS 13; Den har det samme komfortable tastaturet med null gitter som før pluss den sømløse styreflaten i glass under. Den kapasitive berøringsfunksjonsraden gjør til og med et comeback, og jeg elsker den. Det er en smart måte å ha funksjons- og mediatastene plassert sammen uten å se rotete ut. Selvfølgelig bør jeg nevne at skjermen også har blitt oppgradert. Det er nå en nydelig 16-tommers 4K OLED-berøringsskjerm omgitt av ultratynne rammer, noe som gir en illusjon av at den er større enn den faktisk er.

Min vurderingsenhet kom med Intel Core Ultra 7 155H-prosessoren sammen med et Nvidia GeForce RTX 4070-grafikkort omtrent som XPS 17. Kjøpere har muligheten for en kraftigere CPU eller mindre GPU-modell. Sistnevnte kan være praktisk hvis du vil sette ned prisen litt. Uansett kan XPS 16 enkelt håndtere tøffe arbeidsbelastninger, som videoredigering eller grafisk gjengivelse, og det er uten tvil den beste Windows-laptopen akkurat nå.

Spesifikasjoner

< tr>

Skjerm 16,3-tommers 4K OLED-berøringsskjerm
Vekt 4,8 lbs 
Prosessor Opp til Intel Core Ultra 9 (45W)
RAM/lagring Opp til 64 GB LPDDR5x RAM/4TB SSD
Batteri Opptil 12 timer
Kamera Full HD (1080p) webkamera
Tilkobling Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4< /td>
Pris Starter på $1889

Hvordan jeg testet Dell XPS 16

For testing brukte jeg XPS 16 som min daglige datamaskin; Jeg surfet på internett, gjorde mitt daglige arbeid med det og sjekket e-poster – omtrent alt du kan gjøre på en bærbar datamaskin, gjorde jeg på denne enheten. Derfra kjørte jeg flere benchmarking-apper for å få en ide om hvordan den bærbare datamaskinen fungerer under store arbeidsbelastninger.

For valg av nettleser installerte jeg Chrome, som er kjent for å være ressurskrevende. Så fortsatte jeg med å åpne flere vinduer og faner for å se om det ville være noen betydelig nedgang (det var det ikke). Jeg hoppet på Netflix og deretter Spotify for å se hvordan XPS 16 fungerer som en underholdningsenhet. Maskinvarekonfigurasjonen jeg testet ga maskinen noen alvorlige muskler, som ble tydeliggjort av benchmark-testene (jeg kommer inn på dem senere).

Hva er de beste funksjonene til Dell XPS 16?

Dell XPS 16 June Wan/ZDNET

Fantastisk 4K-skjerm: Uten tvil er kronjuvelen til XPS 16 4K-skjermen. Jeg har allerede snakket om hvor fantastisk det ser ut, men jeg har ennå ikke nevnt funksjonene som gjør skjermen så god som den er. Du skjønner, den bærbare datamaskinen støtter Dolby Vision, en type HDR-programvare som muliggjør livlige fargenyanser og dype, mørke skygger. I tillegg har skjermen et kontrastforhold på 1 000 000:1, noe som sikrer en høy mengde detaljer og dekker hele DCI-P3-fargespekteret, noe som resulterer i enda rikere farger. 

Dessuten: Denne Lenovo AIO PC-en vil få deg til å tenke to ganger på å hoppe rett til iMac

Til tross for hvor mye jeg elsker skjermen, er det en liten ting jeg ikke er en stor fan av og det er det faktum at det er en berøringsskjerm. Dette er ikke en dårlig ting i seg selv; Jeg synes bare det er unødvendig. Den legger mer vekt på den bærbare datamaskinen, pluss at anti-flekkbelegget ikke fungerer særlig bra. Jeg ser mange flekker bare én uke etter.

Stilig, men effektiv design: Du vet allerede hvor mye jeg liker XPS 16s tastatur, men det er andre designaspekter jeg liker. På sidene og baksiden er det dampkammerventiler som holder den bærbare datamaskinen kjølig. De er ganske robuste fordi selv når datamaskinen ble varm, varte den ikke lenge. Varmen forsvant raskt takket være ventilene.

 De interne viftene kan også jobbe hardere ved å justere dem via det termiske styringsverktøyet på MyDell-appen. Når du ser ned på tastaturet, vil du se en ny tast for Windows Copilot. Å treffe den får AI-assistenten til å gli inn fra høyre der du kan stille den spørsmål eller beordre den til å generere innhold. Det er en fin inkludering å ha på en datamaskin som allerede er stablet med funksjoner.

dell-xps-16-keyboard Cesar Cadenas/ZDNET

Bomende, romfyllende høyttalere: Et godt underholdningssystem kan ikke eksistere uten et godt lydsystem. Fantastisk lyd kan legge mye til fordypningen, og XPS 16 leverer i spar. Høyttalerne består av to diskanthøyttalere ved siden av et par basshøyttalere plassert på hver side av tastaturet. Dette sikrer at utgangen ikke blir dempet. 

Også: De beste lydsystemene du kan kjøpe

Dessuten støttes driverne av en kombinasjon av Dolby Atmos og Waves Maxx Audio-programvare. Å sette alt sammen skaper en rik lydboble som emulerer en teaterlignende opplevelse. Jeg sier deg, du har ikke sett en actionfilm på en bærbar datamaskin med mindre det var noe sånt som XPS 16.

Kraftig maskinvare: Selvfølgelig ville det være uaktsomt av meg å ikke snakke om hvor godt den nye maskinvaren yter. For å få en ide om hva XPS 16 er i stand til, kjørte jeg den gjennom flere benchmarking-tester og ble imponert over hvor bra den gjorde det. På Cinebench R23 fikk den en poengsum på 12 972, og plasserte den på en fjerdeplass blant appens prøveprosessorer. Mens den var på 3DMark, nådde den bærbare datamaskinen en topp med en poengsum på 8260. 

Førstnevnte tester hvor raskt en CPU kan gjengi et svært detaljert bilde, mens førstnevnte tester for hvor godt den bærbare datamaskinen kan kjøre videospill med høye innstillinger. Uten å komme inn på det stive, er alt du trenger å vite at disse tallene er over gjennomsnittet. Jeg overklokket ikke XPS 16 så jeg vet ikke dets fulle potensial, men fortsatt solid likevel. Forvent god ytelse fra denne bærbare datamaskinen.

Hvilken bærbar PC bør du velge: XPS 13, 14 eller 16?

Dell XPS 2024 CES June Wan/ZDNET

XPS 16 er en del av en trio som inkluderer XPS 14 og en oppfrisket XPS 13. De er alle flotte maskiner jeg vil anbefale til alle, men hvilken er den beste? For meg handler det om to ting: pris og vekt. Du kan bli overrasket over å høre at jeg ikke ber deg om å dømme dem basert på skjermen eller maskinvaren deres. Det er fordi de alle utmerker seg på hvert av disse områdene. Så mye at det er vanskelig å foreslå det ene fremfor det andre utelukkende på disse premissene.

Det som betyr noe er vekten. Det betyr mye. XPS 16 veier nesten fem pund, noe som gjør det vanskeligere enn det ser ut til å bære rundt. I tillegg krever tyngden mye plass. De to andre er imidlertid slankere. XPS 13 er nesten halvparten av vekten av XPS 16 på 2,6 pund mens XPS 14 klokker inn på 3,8 pund maks. Dessuten lar den mindre størrelsen dem passe mer komfortabelt på skrivebordet og på fanget.

Også: De beste Windows-bærbare datamaskinene: Eksperttestet og anmeldt

< p>Selvfølgelig spiller prisen en viktig rolle. XPS 16, på grunn av sin maskinvare i toppklassen, starter med en prislapp på $1 899. Naturligvis er XPS 13 billigst, med start på $1 399. Imidlertid fortalte en representant for meg at Dell jobber med en enda rimeligere modell som vil koste 1299 dollar. XPS 14 sitter i en litt vanskelig posisjon med prislappen på $1699, men det er det beste alternativet hvis du vil ha en XPS 13 med mer muskler.

Hva jeg vil se i det neste modell

Dell XPS 16-tastatur June Wan/ZDNET

Flere porter: XPS 16s største feil er mangelen på porter. Til tross for at den har maskinvaren til en stasjonær datamaskin, har den bare tre USB-C-porter, en lydkontakt og en SD-kortleser. Ingenting for HDMI, USB-A eller noe annet. Dette begrenser den bærbare datamaskinens muligheter sterkt siden du ikke kan koble mye tilbehør til den. 

Riktignok kommer den bærbare datamaskinen med en USB-hub som lar deg koble til en USB-A-stasjon og en HDMI-kabel, men det er ikke nok. Flere porter eller en stor hub som de som er pakket med HP Spectre x360 ville ha vært ideelt. Siden dette ikke er et alternativ, anbefaler jeg å kjøpe en dokkingstasjon.

Mangel på riktig haptisk tilbakemelding: Jeg liker den unike stilen til XPS 16; Jeg kan imidlertid gjenkjenne det faktum at det ikke vil være for alle. Du skjønner, pekeplaten har en grøtaktig følelse. Dell hevder å ha utstyrt styreflaten med motorer for responsiv tilbakemelding. Det er absolutt responsivt, men det samme har alle bærbare styreflater jeg noen gang har prøvd ut. Følelsene mine strekker seg til den kapasitive pekeplaten på toppen. Jeg liker dem, men jeg opplevde tvilsom ytelse. Noen ganger fungerer det å trykke på mellomrommet ved siden av en symboltast, men andre ganger ignoreres inntastingen. Det er ikke det mest konsekvente.

Siste tanke

Selv om vi fortsatt er så tidlig på året, føler jeg meg trygg på å si at Dell XPS 16 er en konkurrent til min favoritt-laptop fra 2024. Jeg nøt tiden min med den. Som jeg sa tidligere, føles det som om Dell leste anmeldelsen min fra 2023 og implementerte endringer utelukkende for å gjøre meg glad. 

Dell utstyrte den gamle XPS 13 med bedre maskinvare og sprengte skjermen til hele 4K display mens du holder fast ved det ikoniske utseendet. Jeg likte også det store utvalget av funksjoner, spesielt de som fremtidssikrer den bærbare datamaskinen, for eksempel Windows Copilot-knappen. De vil sørge for at den bærbare datamaskinen forblir relevant i lang tid, og at investeringen din er vel verdt det.

Dell XPS 16

Kjøp Dell XPS 16 (2024)

Se nå hos Dell

Alternativer å vurdere

Se på DellView på Amazon