Jeg testet verdens raskeste SSD og resultatene vil få superbrukere til å gråte

0
18
The Crucial M Gen. T705 NVMe. 2 SSD har en monsterkjøler.

Crucial T705 PCIe Gen5 NVMe M.2 SSD har en monsterkjøleribbe.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Crucials nye T705 PCIe Gen5 NVMe M.2 SSD vil bli lansert globalt 12. mars, men kan forhåndsbestilles nå.Leverer lynrask ytelse, med mulighet for heatsink-versjon eller bare SSD.
Det er dyrt, og ikke alle kan dra nytte av ytelsen den tilbyr.

I løpet av årene har jeg observert en tendens blant brukere til å skylde på PC-ens treghet på CPU eller RAM. Men oftere enn ikke ligger den virkelige synderen i lagringen. Mange overser den betydelige innvirkningen lagringsytelsen kan ha på den generelle systemhastigheten, og tilskriver feilaktig nedgang til mer kjente komponenter som prosessoren eller minnet.

Den gode nyheten er at ytelsen til moderne lagringsløsninger er ekstraordinær, og kan skryte av lese- og skrivehastigheter som – for bare noen få år siden – ville blitt avvist som ren fantasi. Dagens lagringssystemer er ikke bare raskere, men også mer pålitelige og tilbyr mye større kapasitet, og endrer hva vi forventer av enhetene våre og hvordan vi bruker dem.

Dessuten: Dette SSD-kabinettet i lommestørrelse gjør eksterne harddisker spennende igjen

Dette betyr at lagring nå er en nøkkelkomponent å vurdere når du utforsker hvordan du oppgraderer et eksisterende system.< /p>

I løpet av de siste par ukene har jeg testet Crucials nye T705 PCIe Gen5 NVMe M.2 SSD, som selskapet kårer som verdens raskeste SSD. Og ja, det er forbløffende raskt — hvis du har maskinvaren til å håndtere det.

Se på Crucial

Crucial T705 Gen5 SSD-spesifikasjoner og høydepunkter

Micron LPDDR4 DRAM, 1 GB per 1 TB NAND-blits Sekvensiell lesing/skriving på opptil 14 500/12 700 MB/s Tilfeldige lese-/skrivehastigheter på opptil 1 550 000/1 800 000 IOP-er Nesten 2 ganger raskere enn de raskeste PCIe-løse Gen4 SSD-viftene alternativer for kjøleribbe og ikke-kjøleribbe Romslige kapasitetsalternativer: 1 TB, 2 TB, 4 TB Microsoft DirectStorage optimert med Phison I/O+-teknologi Fungerer med PCIe 5.0-stasjonære datamaskiner og arbeidsstasjoner Bakoverkompatibel med PCIe 3.0 og 4.0 Bygget med Micron 232-lags 3D TLC5 NAND0 PCIe. NVMe 2.0 M.2 2280, dobbeltsidig Phison PS5026-E26-kontroller Innebygd sikkerhet med AES256-kryptering, TCG OPAL 2.01-støtte og digitalt signert fastvare for sikre feltoppdateringer
Begrenset 5-års garanti

Crucial T705 PCIe Gen5 NVMe M.2 SSD

Crucial T705 PCIe Gen5 NVMe M.2 SSD

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

figur>

La oss gå inn i jakten og se på hva som er viktig — ytelse. Spesifikasjonene som tilbys av Crucial antyder uoversiktlig ytelse fra den raskeste av stasjonene, som i dette tilfellet er 2TB-stasjonen. Denne SSD-en har en forbløffende evne, med sekvensielle lesehastigheter som kan nå opptil 14 500 MB/s, og setter en ny standard for uovertruffen ytelse.

1TB

2TB

4TB

Sekvensielle avlesninger (MB/s)

13.600

14.500

14.100

< /td>

Sekvensielle skrivinger (MB/s)

10 200

< /td>

12 700

12 600

Tilfeldig leser (K ​​IOPS)

1400

1550

1500

Tilfeldig skriving (K IOPS)

1750

< /td>

1800

1800

Utholdenhet (TBW)

600

1200

2400

For et år siden avduket Crucial T700, som kan skilte med sekvensielle lesehastigheter på opptil 12 GB/s og sikret topplasseringen i ytelse på den tiden. Siden den gang har markedet utviklet seg, med SSD-er som har nådd hastigheter på opptil 14 GB/s. Til tross for denne fremgangen, utmerker T705 seg med et beskjedent, men betydelig løft på 0,5 GB/s i forhold til sine nærmeste konkurrenter, noe som fører til at den hevder seg tittelen som verdens raskeste tilgjengelige SSD.

I min virkelige testing. med et Ryzen 9 7950X-system på et Gigabyte B650 hovedkort, leverte T705 hastigheter som var innenfor 5 prosent av de annonserte spesifikasjonene. Denne ytelsen bekrefter ikke bare de imponerende egenskapene til T705, men etablerer den også som verdens raskeste SSD.

Også: Jeg fant den sikreste måten å bære data på nøkkelringen din

SSD-en tilbys i tre kapasiteter — 1 TB, 2 TB og 4 TB — og er tilgjengelig i tre varianter for å passe ulike brukerbehov og preferanser. Disse inkluderer en bar drive-alternativ for de som har sin egen heatsink; en versjon utstyrt med en kjøleribbe for forbedret termisk styring; og en modell i begrenset opplag med en hvit kjøleribbe, som er eksklusivt tilgjengelig med kapasitet på 2 TB. 

Kjøleribben er spesielt imponerende. Det er et betydelig stykke metall designet for å øke overflatearealet som er tilgjengelig for varmeoverføring fra brikkene, og dermed lette mer effektiv varmespredning og opprettholde optimal ytelse.

Kølelederen på T705 er enorm.

Kylelederen på T705 er enorm.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Kølelederen er smidd av førsteklasses aluminium og kobber, og er designet for å optimalisere luftstrømmen, og eliminerer behovet for en vifte. Denne designen sikrer stillegående drift og reduserer risikoen for vifterelatert funksjonsfeil. 

Hvis du bruker versjonen uten kjøleribbe, må en tredjeparts kjøleribbe installeres for å holde stasjonen kjølig.

En annen viktig forskjell mellom T700 og T705 er at denne nye stasjonen er kompatibel med PlayStation 5-spillkonsollen, noe som utvider appellen og funksjonaliteten ytterligere.

Også: De beste skylagringstjenestene du kan kjøpe for å beskytte filene dine

Crucial T705 er beregnet til global utgivelse 12. mars 2024. Prisen begynner på $240 for 1TB bare stasjonsversjonen, med kostnadene som stiger til $730 for 4TB-modellen utstyrt med en kjøleribbe. Den spesielle begrensede utgaven, med en hvit kjøleribbe og kun tilgjengelig i en kapasitet på 2 TB, vil koste 484 USD.

ZDNETs kjøpsråd

Det er to typer mennesker som vil se etter på Crucial T705. 

For det første, profesjonelle som jobber med video og andre enorme filer som vil ha maksimal ytelse fra systemene sine fordi tid er penger.

For det andre superbrukere som ønsker verdens raskeste stasjon for skryterettigheter — som også er en gyldig grunn. 

Også: De beste M.2 SSD-ene du kan kjøpe: Eksperttestet

Uansett hvilken bruker du er, hvis du vil få det beste ut av denne stasjonen, trenger du – i det minste – en Intel Core 13. eller 14. gen eller AMD Ryzen 7000 CPU på et kompatibelt hovedkort med Gen5 M.2-spor.

Hvis hastighet er din høyeste prioritet, er denne stasjonen det ultimate valget. Den tilbyr også forsikring om en begrenset 5-års garanti, men hvis du virkelig er drevet av ytelse, er det sannsynlig at du vil oppgradere til en nyere modell i god tid før garantiperioden utløper.