Denne nye AI-assistenten fra Adobe lar deg chatte med PDF-ene dine

0
21
Aisent Adobe

Enten det er en kontrakt du må signere, en kvittering du ser på, eller en rapport du er i ferd med å lese, er de fleste elektroniske dokumenter du samhandler med hver dag i PDF-format. For å optimalisere hvordan du bruker PDF-filene dine, introduserer Adobe en ny AI-assistent. 

Tirsdag avduket Adobe sin nye AI Assistant beta i Acrobat og Reader, en AI-drevet samtalemotor som kan svare på alle brukerspørsmål om et dokument, og generere sammendrag og mer. 

Også: Jeg testet Metas Code Lama med 3 AI-kodingsutfordringer som ChatGPT klarte – og det var ikke bra

Det er enkelt å komme i gang. Alt Acrobat- og Reader-brukere trenger å gjøre er å åpne applikasjonene, hvor de vil finne AI Assistant i beta, som de deretter kan bruke til en rekke oppgaver, inkludert å gi svar på anbefalte eller brukergenererte spørsmål gjennom en chatbot.&nbsp ;

I tillegg til å stille spørsmål om innholdet i dokumentet, kan brukere også be AI-assistenten om å generere tekst basert på innholdet. De kan for eksempel be om en e-post som oppsummerer funnene i dokumentet. Brukere kan deretter kopiere og lime inn sammendraget et annet sted via en “kopier”-knapp. 

Svarene fra motoren inkluderer intelligente sitater, for eksempel sidene i dokumentet som svarene kom fra. Når du klikker på sitatet, vil du ikke bare bli ført til siden, men også bli vist et høydepunkt av svarene på siden. 

Også: Tekniske giganter lover å kjempe uredelig AI-innhold i mega valgår

I tillegg kan AI-assistenten gi generative sammendrag som gir brukerne en kort oversikt over innholdet, uavhengig av innholdets lengde, og gir dem en god ide om innhold de er i ferd med å se på før de i det hele tatt kommer i gang. 

“Generativ AI gir løftet om mer intelligente dokumentopplevelser for å transformere informasjonsoverbelastning til praktisk kunnskap og profesjonelt utseende,” sa Abhigyan Modi, Adobe SVP for Document Cloud. 

Som brukere vil importere dokumenter som sannsynligvis vil inneholde konfidensiell informasjon, har Adobe tatt opp personvernhensyn. Selskapet forsikrer kundene om at datasikkerhetsprotokoller styrer den nye AI Assistant-funksjonen. Ingen kundedokumentinnhold lagres eller brukes til å videreutdanne teknologien. 

Også: Vil du jobbe med kunstig intelligens? Slik svinger du karrieren din i 5 trinn

AI Assistant i Acrobat er tilgjengelig i beta uten ekstra kostnad for Acrobat Standard og Pro Individual og Teams abonnementsplaner på skrivebordet, ifølge utgivelsen. AI Assitant i Reader vil bli rullet ut til desktop-kunder på engelsk i løpet av de neste ukene, også uten ekstra kostnad, noe som er spesielt verdt å merke seg siden Reader er en gratis applikasjon. 

Det er verdt å merke seg at PDF chatbots, som ChatPDF, er allerede på markedet. Jeg bruker regelmessig ChatPDF som en del av det generative AI-arsenalet mitt fordi det er flott til å fordøye innhold fra store dokumenter. 

Også: De beste AI-chatbotene i 2024: ChatGPT og alternativer< /strong>

Adobes PDF-chatbot har potensial til å være enda mer nyttig fordi den integrerer samtalemotoren sin i Reader og Acrobat, som er standard PDF-visningsplattformer. Følg med på vår praktiske anmeldelse, der vi deler vårt første inntrykk av dette nye verktøyet.