Apple advarer: Ikke legg din våte iPhone i ris. Gjør dette i stedet

0
16

Enkelt sagt, ikke bruk ris!

Andreas Steidlinger/Getty Images< /figure>

Myten om at å legge en våt elektronisk enhet i en pose med ris i noen timer vil returnere den til en tørr og fungerende tilstand, er både vedvarende og svært unøyaktig.

Denne metoden fungerer ikke. Hvis du er skeptisk til mitt ord, eller erfaringene til utallige andre som har prøvd det, vil du kanskje høre på et multimilliardselskap.

Også:  De beste iPhone powerbankene du kan kjøpe: Eksperttestet

Tidligere i år oppdaterte Apple støttedokumentasjonen for å påpeke dette og forklare årsaken. Denne endringen ble nylig oppdaget og først rapportert av MacWorld.

“Ikke legg iPhone i en pose med ris,” advarer teknologigiganten. “Hvis du gjør det, kan små rispartikler skade iPhone-en din.”

Problemet er ikke at ris vil infiltrere iPhone – siden iPhone 12 er alle iPhones IP68-klassifisert, noe som gjør dem vanntette opp til en dybde på 6 meter i opptil 30 minutter, samt støvtette. Det virkelige problemet ligger i at risen stivner i portene og høyttalerne, hvor det kan bli vanskelig, eller til og med umulig, å fjerne.

Enkelt sagt, ikke bruk ris!

Andre “ikke” fra Apple inkluderer:

Ikke stikk fremmedlegemer som Q-Tips eller papirhåndklær inn i kontaktene. Ikke bruk en ekstern varmekilde eller trykkluft for å fremskynde tørkingen.

Også: Hvordan dette bærbare tilbehøret på $50 kan spare deg for tusenvis av dollar

Apple foreslår at du gjør følgende hvis den vanntette iPhone-en din blir våt:

Bank den forsiktig mot hånden din med kontakten vendt ned for å fjerne overflødig væske fra portene. La iPhonen din stå i et tørt område med litt mild luftstrøm. Vent minst 30 minutter før du prøver å lade enheten med en kabel eller før du kobler til et tilbehør. . La din iPhone stå på et tørt sted med litt luftstrøm i opptil et døgn før du prøver å lade eller koble til et tilbehør igjen. Det kan ta opptil 24 timer å tørke helt.

Mens iPhone er vanntett, er mange dingser ikke det. Jeg vil gjøre det veldig klart at hvis de elektroniske enhetene dine blir våte, er den eneste måten å potensielt redde dem på ved å raskt demontere, fjerne dem og rengjøre dem grundig med destillert vann eller løsemidler som isopropylalkohol. Hvis du ikke gjør det, kan det forkorte levetiden deres betraktelig, uavhengig av eventuelle andre tiltak du måtte ta.

Også: De beste iPhone-modellene du kan kjøpe akkurat nå

< p>Jeg har kommet over mange enheter som, etter å ha blitt bløtlagt, så ut til å ha blitt tørket grundig og vellykket, og fungerte en stund som om de var upåvirket. Væskeskader er imidlertid snikende gjennomgripende. Korrosjon setter seg raskt inn, noe som fører til at enheten til slutt dør på grunn av indre skader.

Selv om noen tjenester hevder at de kan tørke ut gjennomvåte enheter, har resultatene jeg har sett gjennom årene vært desidert blandede. Resultatet avhenger i stor grad av typen væske som er involvert – det er stor forskjell mellom en enhet som er nedsenket i rent vann og en som har møtt skittent vann, eller enda verre, saltvann eller sukkerholdige, sure væsker som brus.

Når det kommer til væskeskader, er forebygging langt bedre enn noen kur.