Jim Zemlin og Linux Foundation deler ikke-så-hemmelig åpen kildekode-saus

0
22
2-4skjermbilde GilG Photographie/Getty Images

I dag overvåker Linux Foundation ikke bare Linux, men også mer enn tusen andre open source-programmer

Jim Zemlin, administrerende direktør for Linux Foundation Linux Foundation

Det var ikke alltid sånn. Linux Foundation, grunnlagt i 2007, var nesten utelukkende fokusert på Linux. Som Jim Zemlin, da og nå Linux Foundations administrerende direktør, forklarte i et snart publisert intervju med Barton George, Dell Technologies' Developer Community-sjef, har stiftelsen ekspandert langt utover det grunnleggerne noensinne har drømt om. < /p>

Også: Avduking av fremtiden til generativ AI med åpen kildekode: Innsikt fra en undersøkelse fra Linux Foundation

Historien begynte på begynnelsen av 2000-tallet med fremveksten av Linuxs aksept i bedriftsverdenen. Linux var ikke lenger bare et hobbyoperativsystem. Enterprise-selskaper som IBM la milliarder bak Linux. For å hjelpe til med å håndtere den eksplosive forretningsveksten ble to ideelle organisasjoner, Open Source Development Labs (OSDL) og Free Standards Group (FSG), grunnlagt. 

De hadde lignende oppdrag. OSDL ansatte sentrale Linux-utviklere som Linus Torvalds og Andrew Morton, og finansierte juridisk støtte for Linux og åpen kildekode programvares lisensiering og patenter. I mellomtiden fokuserte FSG på Linux Standard Base (LSB) og testpakken.  

Siden gruppens mål var så nærme, bestemte de seg for at det ville være bedre å slå dem sammen. Det var der Zemlin kom inn. «Min oppgave var å rulle opp disse organisasjonene til ett enkelt selskap, som vi kalte Linux Foundation.»

Zemlins første oppgave var å lage et bedriftsøkosystem rundt Linux. “Jeg brukte mesteparten av tiden min på å kritisere Microsoft, og snakket om hvor mye bedre åpne systemer var enn lukkede, jeg trodde egentlig ikke at vi kunne drepe Microsoft. Vi prøvde å skape en oppfatning av et tohesterløp mellom Microsoft og Linux.”

Linux drepte absolutt ikke Microsoft. Faktisk, i disse dager støtter Microsoft Linux, og Azure-skyen kjører mer Linux enn Windows, noe som hjalp til med å drepe Sun. Zemlin forklarte: “Linux konsoliderte Unix-området. Du kunne enkelt flytte Unix-arbeidsmengder til Linux, og Linux ville spare deg penger.”

George, som jobbet for Sun på den tiden, bemerket: “Vi hadde noen fra programvarestrategi kom inn for å presentere på Linux da, og jeg falt i hodet. Jeg tenkte bare, hvorfor er vi ikke redde for dette? Hvorfor ser vi ikke at vi har store problemer her?”

Også: Vurderer du å bytte til Linux? 10 ting du trenger å vite

Zemlin svarte: “Det er en teori om at hvis Sun hadde åpnet Solaris tidligere, og hadde lent seg inn i den teknologien, ville ikke Linux vært suksessen er i dag.” Han tar ikke feil. I dag er OpenSolaris og dens gafler stort sett glemt. 

Ironisk nok bemerket Zemlin at selv om “det var så morsomt å gjøre narr av Microsoft, hjalp de oss absolutt med all frykten deres for Linux. Da Ballmer snakket om Linux som en kreftsykdom, var det flott. Det var gratis publisitet. Han var Goliat for vår David. Det folk ikke skjønte var at ved å skape denne uunngåelige rundt Linux som alternativet til det proprietære Microsoft Windows,” var det Unix-operativsystemene som ble skadet.  Zemlin la til: “Det som er sprøtt er at nå, alle disse årene senere, er Microsoft en produktiv bidragsyter til åpen kildekode, og de har basert en stor del av virksomheten sin på åpen kildekode-teknologi.”  

Etter hvert som Linux Foundation og Linux ble mer suksessrike i forretningsverdenen, innså Zemlin og Foundation-mannskapet at de kunne bruke kunnskapen sin om hvordan man bygger fellesskap; de samme teknikkene kan brukes, bemerket han, “for å bygge de facto åpen kildekode-standarder, skape nye markeder for andre former for teknologi og utvikle en ny måte for samarbeidsinnovasjoner å skje og for å akselerere forretningsresultater. Så vi begynte å se nye åpen kildekode-prosjekter og -programmer kommer til Linux Foundation for å få hjelp og omvendt.”

Også: Jeg kjørte Ubuntu Linux inne i MacOS Xcode, og du kan også med dette merkelige lille hacket

Zemlin kalte det en “omvendt venturekapitalistisk tilnærming, hvor du prøver å forstå de udefinerte investeringene og hvor markedene blir forstyrret. Men i stedet for å tjene penger på denne verdien, gir vi den bort gratis for å påvirke samfunnet.”

Det første ikke-Linux-programmet som stiftelsen brukte denne tilnærmingen til, var i programvaredefinert nettverk (SDN).  “Konseptet med SDN,” sa Zemlin, “kom ut av Stanford University, men vi innså at det er en åpen kildekode, programvaredefinert nettverksteknologi her som vil være en grunnleggende del av databehandling. En teknologi kalt OpenDaylight kom ut, og vi innså at det ville være en stor sak. Den brukes av telekommunikasjonsselskaper som en del av en større SDN-stabel som driver produksjonsnettverk for milliarder av mobile enheter over hele verden.”

For et tiår siden hjalp Linux Foundation OpenDaylight med å komme i gang. Til å begynne med antok mange selskaper at oppstarten ville være lite mer enn en cheerleader for Ciscos SDN-tilnærming. I stedet viste Open Daylight seg å være et veldig vellykket åpen kildekode-prosjekt.

Også: De beste Linux-distroene for nybegynnere: Eksperttestet

Open Daylight viste også at selv om vi ofte tenker på åpen kildekode som en nedenfra og opp-basar-tilnærming (som åpen kildekode-grunnlegger Eric S. Raymond forklarte i sin banebrytende avis The Cathedral and the Bazaar), er det mer komplekst enn som så. For eksempel, sa Zemlin, “Organisk innovasjon er det som skjer fra bunnen og opp i åpen kildekode. Der metaforen brytes ned er at den antyder at ledelse ikke betyr noe.” 

Ta Linux: ” Linus er på topp i en velvillig diktatormodell,” sa Zemlin. “Men det har en veldig hierarkisk måte å drive ting på, og det er mer en katedraltilnærming.” Når det gjelder OpenDaylight og andre åpen kildekode-bedriftsprosjekter, kan og gjør lederskap ofte en katedral ovenfra og ned-tilnærming.

Videre snakket paret om hvordan Cloud Native Computing Foundation (CNCF) har eksplodert i popularitet. Zemlin sa,  “I 2014 ble jeg kontaktet av Brian Stevens, som var Google Clouds CTO. Google ønsket å åpne kildekode Kubernetes-teknologi og unngå bedriftspolitikk.” 

George la til: “Dette er et veldig interessant trekk for Google fordi de i lengste tid ble anklaget for å holde all programvaren vår for seg selv. Dette var en veldig stor sak med mye kode.”

Også: Trenger du antivirus på Linux?

Zemlin var enig. Dette endret fundamentalt måten skyapplikasjoner bygges, distribueres og administreres på. Og det var målet. Google hadde aldri kjørt virtuelle maskiner internt. De brukte et teknologiord som i hovedsak er en containerbasert plattform. Ideen var i bytte mot å åpne opp denne teknologien, kommer vi til å samarbeide med alle for å bygge en skybasert, allestedsnærværende måte å bygge applikasjoner på. Det er akkurat det som ble oppnådd. Så i dag er Kubernetes, uten tvil, et av våre største prosjekter. “

På grunn av dette, observerte George: “I løpet av de siste åtte årene har Linux Foundations vekst vært som en hockeystav. Bare under CNCF er det omtrent 830 prosjekter.”

< p>Zemlin igjen:

“I dag har vi rundt tusen prosjekter som spenner fra horisontal teknologi, ting som Kubernetes, SDN og JavaScript, og vertikale prosjekter som Automotive Grade Linux for smarte biler, LF Energy for elektriske verktøy og Academy Software Foundation for filmindustrien …Vi har virkelig blitt en organisasjon som muliggjør samarbeidende innovasjon. Der teknologiselskaper pleide å bygge en standard, og alle ville lage sin teknologi rundt den. Nå lager du en referanseimplementering og åpen kildekodebase, og alle bygger teknologi på toppen av programvaren. Det er en raskere måte å innovere og få store resultater.”  

George stilte da et spørsmål som jeg ofte har lurt på om meg selv. Hvordan har ikke Linux Foundation kollapset under sin egen vekt?

Zemlin svarte at det var ved å velge det riktige. Og det er å forstå at “samarbeidende innovasjon er en viktig ny måte å få effektive resultater på.” Når folk innser dette, “hjelper de oss til å virkelig lykkes med å bygge og støtte fellesskapene deres.”

Også: Åpen kildekode og Linux-ferdigheter er fortsatt etterspurt i en mørk økonomi

Ser frem, la Zemlin til: “Når du går fra kjernefellesskapet til Kubernetes-fellesskapet, må du gå fra hundrevis til tusenvis til en million utviklere. Så vi prøver å jobbe med å bygge verktøy og skalerbare systemer som kan gi best mulig utvikleropplevelse for de utviklerne som jobber med noen av de viktigste teknologiene i verden.”

Zemlin konkluderte med at Linux Foundation ikke måler suksessen med tall. “Dette er en forretningsmåling som vi holder styr på, for å muliggjøre det viktigere målet, som er effekt. Så lenge vi jobber i energisektoren for å forbedre effektiviteten til den franske nettkraftdistribusjonen for å påvirke klimaendringene . Jeg vil jobbe med det som er viktig for samfunnet. Det er viktig for den bransjen. Så lenge du gjør den typen arbeid, er tallene og beregningene litt andre.»

“Når det er sagt, måler stiftelsen mange beregninger. Vi har en hel plattform som vi bruker til å se på prosjekter og finne ut “Har de god dokumentasjon?” “Har de god sikkerhetspraksis?” “Er kodehastighet avhengig av at en vedlikeholder må jobbe utenom vanlige timer hele tiden fordi arbeidsgiveren ikke vil gi dem nok tid i løpet av dagen?” Vi bruker disse beregningene for å støtte en flott utvikleropplevelse som gir gode teknologiresultater, og det er egentlig slik vi måler suksess.”

Også: De beste Linux-bærbare datamaskinene du kan kjøpe: Eksperttestet

strong>

Linux Foundations forpliktelse til åpne standarder og interoperabilitet har vært en hjørnestein i strategien. Gjennom samarbeidsprosjekter og konsortier har det samlet bransjegiganter og startups, konkurrenter og partnere under en felles visjon om et åpent, sammenkoblet teknologilandskap. 

Resultatene er rundt oss. Vi deler alle suksessen til Linux Foundations hver gang vi bruker nettet, snakker med vennene våre på telefonene våre og nyter en film fylt med spesialeffekter.