AI kan bidra til å dempe skyklistremerkesjokk – eller gjøre ting verre

0
18
Abstrakt AI-automatisering Eugene Mymrin/Getty Images

Med høye arbeidsmengder og stadig fluktuerende strømmer av brukerforespørsler, har skytjenester gitt mange økonomiske sjefer offiser en hodepine i slutten av måneden. En månedlig kostnad på $25 000 kan plutselig hoppe til $200 000 neste måned. Finansdirektører, som vi vet, liker ikke slik volatilitet. 

De fleste selskaper, 69 %, bruker mer enn 1 million dollar i året på cloud computing, bekrefter en undersøkelse fra Flexera. Nesten en fjerdedel av respondentene (24 %) bruker for tiden mer enn 12 millioner dollar per år på offentlig sky. Selv blant små og mellomstore bedrifter i utvalget bruker 26 % mer enn 1 million dollar årlig. 

Også: Vil du jobbe med kunstig intelligens? Slik snur du karrieren din i 5 trinn

Disse kostnadene ville vært mindre hodepine for finansdirektører hvis de var mer forutsigbare. Det kan de være, men det er en annen skiftenøkkel som blir kastet inn i blandingen: Kunstig intelligens, som er sterkt avhengig av skytjenester for prosessorkraft og lagringskapasitet. Få organisasjoner sporer AI-kostnader på dette tidspunktet, finner ny forskning på 1245 skyforbrukende selskaper fra FinOps Foundation, en gruppe tilknyttet Linux Foundation. Samtidig sa 31 % av respondentene at kostnadene ved AI/ML påvirker deres skykostnadsmåling og -reduserende innsats.

Gå inn i FinOps – som oppmuntrer til å tilpasse skyutgifter til forretningsmål, basert på datadrevet beslutningstaking – sett på som en tilnærming til galskapen. Det er imidlertid en gåte som fortsatt må avklares. “Vil AI/ML bli en av de største kostnadene å administrere på tvers av alle nivåer av skyutgifter?” Undersøkelsens forfattere, Laura Mills, rektor ved SIAC og Mike Fuller, CTO for FinOps Foundation, spør. “Eller vil teknologien bli utnyttet til å gjøre ting enklere for utøvere, låse opp mer intelligent optimalisering og automatisering? Det første skjer allerede for mange, mens det siste fortsatt er et håp.”  

Også: Hvordan renessanseteknologer forbinder prikkene mellom AI og virksomhet

Historien utspiller seg i to retninger:

AI for FinOps: Bruker AI/ML for å praktisere selve FinOps FinOps for AI: Administrere AI/ML-tjenestekostnader i FinOps-praksisen din

Å administrere AI-kostnader er en økende bekymring for de som bruker 100 millioner dollar eller mer årlig på skytjenester på dette tidspunktet, observerer Mills og Fuller. “Organisasjoner med et høyere samlet skyforbruk har en tendens til å se AI/ML som en raskt økende kilde til variable kostnader som må administreres.” AI-kostnader er ennå ikke et problem for mindre organisasjoner for øyeblikket. 

“AI, i stedet for å hjelpe til å begynne med, begynner faktisk å ha en negativ innvirkning på skyregninger for store brukere og påvirker direkte marginer på grunn av økte utgifter i skyen,” legger J.R. Storment til, administrerende direktør for FinOps Foundation.

AI leverer større og mer intelligent automatisering, som er nøkkelen til å automatisere sporing og administrasjon av skyutgifter. Sigende er det imidlertid «mangel på tillit til full automatisering, der tiltak blir tatt uten menneskelig godkjenning», heter det i rapporten. “Vi hørte at store brukere, spesielt de i regulerte bransjer, er mer forsiktige med automatisering. Vi hører også at det er utfordrende å integrere automatisering i eksisterende systemer og arbeidsflyter, spesielt i miljøer der DevOps-team er distribuert og bruker en blanding av verktøy i skyen deres. distribusjoner.”

Med en slik mangel på tillit kan “full automatisering ta år å bygge,” legger de til.