Beklager, Oura og Samsung: Apple Ring angivelig 'nærende'

0
21
Ring ved siden av Apple-enhet

Selv om en Apple-ring ennå ikke er annonsert, vokser ryktene høyere enn noensinne.

Maria Diaz/ZDNET

Mens vi forventer en Samsung Galaxy Ring i 2024, jobber Apple angivelig med lanseringen av sin smarte ring. Dette vil være nok en ny enhet utgitt i hælene på Apple Vision Pro, den første nye enhetskategorien lansert av selskapet på nesten et tiår. 

Nye rapporter sier at den avanserte utviklingen og kommersialiseringen av en påstått Apple-ring er «nærende». Ryktene kommer fra ET News, et sørkoreansk nyhetsbyrå kjent for å få scoops på Samsung-nyheter.

Også: Vil du ha en Apple Vision Pro? Leveringen din kan være overraskende rask

Dette er ikke første gang vi har hørt om en Apple-ring. Apple har innlevert patenter for smarte ringer i årevis, som går tilbake til minst 2015. Det ville være fornuftig å finne ut at en slik enhet kan nærme seg kommersialisering, spesielt etter at Samsung annonserte sin egen.

Minst en tiår med arbeid på et bærbart produkt for et stort teknologiselskap som Apple høres ut som det ville være nok tid for enheten til å være klar for markedet, spesielt med så mye erfaring på bærbare enheter som Apple Watch sikkert har gitt det, så hvorfor har har ikke Apple lansert det ennå? Årsakene kan variere betydelig.

Det kan være at Apple ikke så på smartringer som et attraktivt produkt for målgruppen. En smart ring virker som et sømløst tillegg til Apples produktlinje, men Apple Watch gjør allerede mye av det en smart ring kan gjøre, og det er alltid skremmende å lansere et nytt produkt som kan mislykkes. 

Også: De beste smartringene

Mer enn sannsynlig så Apple ikke nok markedsverdi i en smartring før nylig. Selv om den smarte ringen ikke er en ny bærbar enhet, begynner populariteten bare. Det globale markedet for smartringer anslås å vokse med over 29 % innen 2028, fra 234 millioner dollar i 2022 til 1,1 milliarder dollar i 2028.

Oura leder markedet for smartringer med en andel på 53 %, men dette tallet vil sannsynligvis få en hit når Samsung offisielt lanserer sin Galaxy Ring i år. Dette kan være muligheten Apple har ventet på for å perfeksjonere sin smartringteknologi og lansere enheten. 

Enten Apple kunngjør en ny smartring under WWDC 2024-arrangementet eller ikke, tror jeg ikke vi Det går to år til uten en Apple Ring, spesielt hvis Samsung Galaxy Ring gjør det bra med brukere.