Jeg forvirret Googles mest avanserte AI – men ikke le fordi programmering er vanskelig

0
24
skynesher/Getty Images

Lyst til å ha det gøy? Moro på Googles regning? Og når jeg sier moro, mener jeg moro i, vel, en sykelig fascinasjon, hva-tenkte-de-på, jeg er-glad-jeg-ikke-er-produktsjef på en måte?

Vår historie begynner med en Gemini Advanced-oppdatering av utgivelsesnotater publisert av Google på tirsdag. Den snakker om en ny innebygd editor for programmeringsspråket Python:

release-notes Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Det vi skal fokusere på er ordet “nå” i uttrykket, “du kan nå redigere og kjøre Python-kodebiter direkte.” Dette virket kult, så tidligere i dag satte jeg meg for å teste det ut for å rapportere tilbake til deg om denne kule nye funksjonen.

Også: Hva er Googles Gemini AI-verktøy? Alt du trenger å vite

Bare … ikke så mye.

Registrering for Gemini Advanced

Bare en rask oppsummering. Googles versjon av ChatGPT (dens generative AI) ble kalt Bard og heter nå Gemini Advanced. Hva Gemini er for ChatGPT, er Gemini Advanced for ChatGPT Plus, inkludert $20/månedsavgiften. Jeg gikk videre og registrerte meg for Gemini Advanced, og la det til samlingen min av månedlige AI-relaterte regninger.

Også: Du kan prøve Googles nye “AI Premium Plan” gratis. Slik gjør du

registrering Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Gemini Advanced legger til en haug med nye funksjoner. Legg merke til den uthevede linjen nedenfor:

avansert Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Ja, det står “Vår mest kapable AI-modell.” Ha det i bakhodet, sammen med ordet “nå” fra tidligere i denne historien. Slik ser Gemini Advanced-nettgrensesnittet ut:

nettgrensesnitt Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Prøver Python

Jeg gikk videre og limte inn i et enkelt Python-skript. Denne oppretter og sender ut strengen “hello world” med store bokstaver og store bokstaver.

python-script Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Gemini Advanced dekonstruerte først koden min og ga meg en fin liten forklaring

code-breakdown Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Da var det så snill å gi meg utdataene til skriptet. Peker på Gemini Advanced. Utgangen var riktig.

output Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Men spør deg selv dette: Ser du noen måte å redigere den koden på? Noen måte å kjøre koden på som man kan gjøre i en tradisjonell kodetolk? Nei? Ikke jeg heller.

Søket etter “du kan nå redigere og kjøre”

Det er klart at jeg mangler noe. 

Nå, la meg være tydelig. Jeg er i ferd med å håne. Jeg spurte spesifikt redaktøren min om jeg hadde tillatelse til å håne, fordi dette er Google og vi liker Google. Jeg fikk full løslatelse for å slippe meg løs og spotte.

Også: Vil du jobbe med kunstig intelligens? Hvordan dreie karrieren din i 5 trinn

Jeg skal prøve å være mild.

Når vi ser tilbake på utgivelsesnotatene, var det denne setningen: “Eksklusivt for Gemini Advanced, du kan nå redigere og kjøre Python-kodebiter direkte i Geminis brukergrensesnitt.” Så mitt første spørsmål var om jeg faktisk brukte Geminis brukergrensesnitt eller ikke. Her er hva jeg ble fortalt.

how-to-find Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Merk, ved siden av pilen, en anbefaling om å gå til https://www.gemini.com. Ikke noe problem. Selvfølgelig eier Google domenet Gemini.com, ikke sant? Nei, det gjør de ikke.

gemini-com Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Gemini.com er en kryptobørs. Da jeg spurte Gemini Advanced (som, ikke glem, jeg måtte godta å betale 20 USD ekstra per måned for) hvordan jeg skulle bruke Geminis Python-grensesnitt, som ble promotert i utgivelsesnotatene som “nå” tilgjengelig, viste Gemini meg til en kryptoside.

Det, folkens, er det vi i AI-bransjen kaller en hallusinasjon. Oopsie. Ja, og det blir bedre.

Også: Hvordan jeg lurte ChatGPT til å fortelle meg løgner

Da jeg påpekte til Gemini Advanced at den sendte meg til et kryptonettsted, ba den om unnskyldning for feilretningen. Så fortalte den meg at den ikke kunne finne grensesnittet. Og så fortalte den meg at det jeg lette etter kan være internt i Google og kanskje ikke offentlig tilgjengelig.

misdirection Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Gemini Advanced avsluttet deretter det umiddelbare svaret ved å spørre meg hvor jeg opprinnelig hadde lest om Geminis evne til å behandle Python-skript. Uh, Googles egne utgivelsesnotater. Duh.

kildepeker Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

På dette tidspunktet kjente jeg at en fullverdig grad A Mockportunity dannet seg i kosmos. Jeg matet Gemini Advanced URL-en til sine egne versjonsnotater, og fikk dette:

polluxed-up Skjermbilde av David Gewirtz/ZDNET

Jeg vil påpeke noen morsomme Gemini-setninger (i kursiv nedenfor):

Igjen med: “Det ser ut til at Googles Gemini-grensesnitt og funksjoner fortsatt er under utvikling og kanskje ikke har en offentlig utgivelse ennå.” “Her er hva vi kan utlede fra den oppdateringssiden.” Hva kan vi utlede?Når vi snakker om Gemini Advanced med Ultra 1.0: “Dette antyder en abonnementsmodell med nivåer.”  Foreslår? Som om Google ikke har banket på trommene på Ultra 1.0 “Funksjonen er kanskje ikke live ennå: Koderedigeringsmuligheten kan være under utvikling eller bare tilgjengelig internt hos Google.”  Det er greit, hadde ikke Google annonsert tilgjengelighet «nå» på oppdateringssiden. Nå, her er det beste: «Hold øye med oppdateringssiden: Den siden (https://gemini.google.com/updates) er det beste stedet for å bli varslet når denne funksjonen blir tilgjengelig.” Det er siden jeg fikk informasjonen, som jeg nettopp matet inn i Gemini Advanced for å få mer informasjon.

Fra Bard til forvirret

Så, hvor etterlater det oss? I stedet for en artikkel som viser hvordan du dynamisk kan redigere Python inne i Gemini Advanced, fikk du denne lille boltre seg gjennom de frodige feltene “hva annet kan muligens gå galt?”

Også: Hvordan Googles AI hjalp meg med å fikse et teknisk problem i Gmail

Den aktuelle funksjonen burde ikke være så vanskelig å implementere. Innebygde redaktører og tolker har blitt funnet i kodemiljøer i flere tiår. Å koble en til Google Advanced-grensesnittet burde bare ikke være så vanskelig, selv om det er behov for å sende litt tekst mellom tolken og AI.

For å være rettferdig er produkt- og funksjonsutgivelser utfordrende, spesielt for et selskap på størrelse med Google. En enorm mengde koordinering må skje. Mange lag og valgkretser er involvert. Alt må gå av med urverkpresisjon.

Også: Hvordan fjerne mysteriet ved å administrere flere prosjekter på en vellykket måte

Som du kan se her, skjer ikke dette alltid – selv om selskapet er Google. Jeg er sikker på at den innebygde redigerings- og testfunksjonen for Python vil dukke opp etter hvert. Når det gjør det, tester vi det ut. Faktisk har selskapet annonsert at Gemini 1.5 (Gemini Advanced bruker for tiden Gemini 1.0) nå er i tidlig testing. Når det er tilgjengelig, tester vi det også.

I mellomtiden skal jeg heise et krus med strålende varm kaffe til Gemini Advanced markedsførings- og ingeniørteam. “Her er til deg! Det går bedre neste gang.”

Hva med deg? Har du prøvd Bard, Gemini eller Gemini Advanced? Har du registrert deg for enten den ekstra kostnaden ChatGPT Plus eller Gemini Advanced-abonnementet? Hva har din erfaring vært? Gleder du deg til inline Python-redigering? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor.

Du kan følge mine daglige prosjektoppdateringer på sosiale medier. Sørg for å abonnere på mitt ukentlige oppdateringsnyhetsbrev på Substack, og følg meg på Twitter på @DavidGewirtz, på Facebook på Facebook.com/DavidGewirtz, på Instagram på Instagram.com/DavidGewirtz og på YouTube på YouTube.com/DavidGewirtzTV.< /p>