Ikke alltid ærlig ved selvutsjekking i supermarkedet? AI er ute etter å få deg

0
23
Passerprioritet=

Kan tapene fikses?

Grace Cary/Getty Images

Det er kuriøse tider i kassen i supermarkedet.

En stund så det ut som om supermarkeder satset mer og mer på teknologi for selvutsjekking.

Også: Hvordan renessanse teknologer kobler prikkene mellom kunstig intelligens og virksomhet

Denne tilnærmingen var helt forståelig. Det føltes som en god investering, en som ville unngå behovet for å ansette så mange mennesker og bidra til å kutte kostnader, noe en detaljhandel med lav margin ønsker.

Den krympende følelsen

Likevel har den praktiske utplasseringen av selvutsjekkingsteknologi vært mindre oppbyggelig. Selv om noen kunder elsker muligheten til å feie gjennom selvutsjekkingsbanene uten å måtte snakke med noen, har andre vært litt opprørte. 

En Rhode Island-politiker prøvde til og med å innføre en lov som forhindrer supermarkeder fra å ha for mange selvutsjekkingsbaner åpne til enhver tid. Politikeren mener hun ikke skal trenge å gjøre jobben til en menneskelig medarbeider.

Dessuten: Hvordan tekniske fagfolk kan overleve og trives på jobb i tiden med kunstig intelligens

Target har også bestemt seg for å begrense åpningstidene til selvutsjekking i enkelte butikker, i et forsøk på å redusere den typen tap som andre supermarkedskjeder sier de har opplevd ved de automatiserte maskinene. Årsaken til disse tapene? Uærlige kjøpere, tydeligvis.

En studie antydet at såkalt shrink — tap forårsaket når varer ikke blir betalt for — kan være så mye som 16 ganger verre ved selvutsjekking enn ved kassebetjente baner.

I mellomtiden BBC publiserte et stykke som erklærte: “'Det har ikke levert': Den spektakulære feilen ved selvutsjekkingsteknologi.”

Denne utsjekkingen er kontrollert av AI

I begynte å føle seg sørgmodig over at selvutsjekkingsteknologi hadde blitt introdusert uten den fulle omtanke. Tysklands Retail Optimiser ga imidlertid et mer optimistisk syn. 

Kanskje, ikke overraskende, kom denne positiviteten fra Diebold Nixdorfs visepresident for detaljhandelsteknologi, Matt Redwood. Tross alt har selskapet hans noe av en egeninteresse.

Også: Snart vil hver ansatt være både AI-bygger og AI-forbruker

Redwood sier at i Tyskland “registrerer forhandlere et økende antall lageravvik.” Han innrømmer at “utilsiktede eller bevisst tapte skanninger, manipulering av strekkoder eller når kunder forlater kassasonen uten å betale” er alle problemer.

Han mener imidlertid at det finnes en løsning — og den løsningen er drevet av AI.

Redwood forklarte i artikkelen at Diebold Nixdorfs AI-drevne programvarepakke, som ble lansert nettopp i år, vil gjøre en betydelig forskjell til manglende betaling. Kjent som 'Vynamic Smart Vision | Shrink Reduction', kommuniserer denne teknologipakken med en medarbeider som holder et nettbrett eller en telefon.

Også: AI vil ha stor innvirkning på jobbene i år. Her er grunnen til at det kan være gode nyheter

Teknologien samler flere deler av programvaren. Det er en applikasjon som automatisk identifiserer en alkoholkjøpers alder, en som hevder å gjenkjenne frukt og grønnsaker umiddelbart, som er en av de viktigste frustrasjonene for mange kunder, og en som gjør litt politiarbeid.

Bedriftens YouTube-video gir et solid løfte om en «Retail AI-revolusjon», en som – selskapet mener – burde glede både supermarkedseiere og kunder.

I hovedsak betyr denne programvarepakken at du kommer til å bli nøyere overvåket ved selvutsjekkingen. Hvis du tilfeldigvis – ved et uhell, eller mindre – stikker en vare i lommen, vil en supermarkedsansatt umiddelbart få et varsel.

Du skjønner, med dette systemet blir du filmet ovenfra , så smil og vær så snill, ikke vær slem.

Redwood er tydelig på at det er flere problemer denne programvaren bør løse. < /p>

Som et eksempel: “Hvis den skannede strekkoden ikke samsvarer med varen — for eksempel når en etikett for bananer er festet til en whiskyflaske og gjenstander bevisst eller utilsiktet ikke bringes til skanneren.”

Og så er det problemet “når to varer holdes foran hverandre, når kunder passerer en vare forbi skanneren uten å faktisk skanne den eller går bort fra selvbetjeningskassen uten å betale etter en kansellert transaksjon.”

Også: Agil Intelligence: AI gir teknologi- og forretningssamarbeid et sårt tiltrengt løft

Du lurer kanskje på hvordan overheadkameraet oppdager slike uregelmessige handlinger. Vel, programvaren utfører raskt AI-drevet videoanalyse, noe som kan sees på som tilsvarer en forbipasserende politimann som mumler: «Hmm, noe er ikke riktig her.»

Programvaren appellerer imidlertid først til ærligheten din, og gir deg beskjed om en oppfattet særegenhet. Men teknologien er fortsatt ikke avhengig av din integritet: “Samtidig blir de ansatte varslet om feiloperasjonen ved hjelp av den intelligente assistenten.”

Og Diebold Nixdorfs programvare tilbyr forhandleren. ett alternativ til: den kan slå av selvutsjekkingsmaskinen, akkurat som det.

Får AI det riktig?

Det ser ut til at hele tilnærmingen er avhengig av hastigheten og nøyaktigheten til AI-drevet videoanalyse. I så fall er det best at prosessen er riktig, ellers kan det oppstå litt huffing og kramling.

Likevel tror Redwood at selskapets programvare – spesielt den påståtte nøyaktigheten – vil være til fordel for butikkansatte: «I tilfeller der kunden har gjort en feil uten å vite det, kan de gi støtte uten direkte å anta tyveri og dermed skremme kunden.”

Men hva med hvis en kunde rett og slett tar en rask en?

Redwood sier: «Ved et åpenbart forsøk på svindel, kan sikkerhetspersonalet gripe inn umiddelbart, og ansatte er beskyttet mot potensielt kritiske situasjoner.»

Også: Vil du jobbe med AI? Hvordan dreie karrieren din i 5 trinn

Personlig er jeg glad i det lokale supermarkedets kassepersonell. Og hos Trader Joe's, som insisterer på at det aldri vil huse selvutsjekkingsautomater, er det en ekstra glede å bli badet i når du kan chatte med ansatte om hverdagslige problemer, selv om det bare er et øyeblikk.

< p>Du kan likevel ikke si at Diebold Nixdorf ikke prøver å gjøre selvutsjekking mer lønnsomt.

Og i en tid hvor mange mennesker ikke er så interessert i, vel, andre mennesker, er antallet kunder jeg ser betale med telefonene sine og ikke engang ser på en butikkkasse litt skremmende.  

Faktisk tror jeg at Diebold Nixdorf kan ha eliminert mange av problemene forhandlere står overfor med selvutsjekking.

Men vil kundene virkelig elske det? Å, kanskje.