Etter Quest 3-suksessen, ble Metas første ekte AR-briller avslørt i år

0
23

Metas $299 Ray-Ban smartbriller

June Wan/ZDNET

Mens AR-briller, inkludert den skjebnesvangre Google Glass, har eksistert i en eller annen form i flere år nå, har de stort sett slitt med å finne fotfeste på markedet . 

Mark Zuckerberg er ute etter å endre det, ettersom Meta skal avsløre sine første «ekte» augmented reality-briller denne høsten på selskapets Connect-arrangement for tredjepartsutviklere, ifølge Business Insider.

Dessuten: Den mest slående demoen på MWC var fra et merke jeg ikke hadde forventet å se

Brillene, ikke relatert til 2019 Meta/Ray-Ban-samarbeidet eller 2023-redesignet , har vært under utvikling i flere år nå under Reality Labs-avdelingen av Meta, som overvåker alle sosiale medier-gigantens utvidede virkelighet, virtuell virkelighet og kunstig intelligens-prosjekter.

Ikke mye er kjent om prosjektet, men Zuckerberg la ut et bilde tidligere denne måneden på Threads som så ut til å vise flere prototyper av enheten. Mens Meta angivelig ønsker å ha en fungerende demo av brillene for avsløring senere i år, er en forbrukerversjon tilgjengelig for kjøp fortsatt flere år unna.

Med den overraskende suksessen til Meta Quest 3-hodesettet (som ZDNET kåret til årets produkt i 2023), er det tydelig at Meta har et fornyet fokus på wearables. Så hva kan Metas nye briller gjøre, og hva kan du eventuelt bruke dem til?

Selskapets første Ray-Bans var ikke AR i det hele tatt og fokuserte først og fremst på å lytte til musikk og spille inn video. 2023-versjonen la til en innebygd Meta AI for å svare på spørsmål og et enormt forbedret kamera med mulighet for live-streaming, men de sluttet med å være smarte briller. 

Anmeldelse: Apple Vision Pro: Fascinerende, feil og trenger å fikse 5 ting

Metas nyeste satsning ser ut til å gå lenger enn smarte briller og vil sannsynligvis ligne mer på Xreals AR-briller som inkluderer romlige databehandlingsmuligheter – hva&nbsp ;Apples Vision Pro-headset er bygget rundt. Disse brillene har en innebygd skjerm som delvis er luftstøping, delvis virtuelt skrivebord og delvis AR-plass som kan brukes til å spille spill, se filmer eller tjene som en forlengelse av dataskjermen.  

Det er absolutt noen kule muligheter å utforske, men her er spørsmålet: kan Meta endelig gjøre AR-briller mainstream?