Hvordan du (og Elon Musk) kan sette opp Windows 11 uten en Microsoft-konto

0
13
fetch1Musk setup

Du er ikke den eneste som har problemer med å installere Windows 11, så gjorde tech-milliardæren Elon Musk.

Skjermbilde av sjvn/ZDNET

Når de fleste ønsker å snakke med lederen, kan de komme noen vei eller ikke. Men når teknologimilliardær Elon Musk beklager seg, er det litt annerledes. 

Elon klaget på X at han hadde: “Kjøpt nettopp en ny bærbar PC, og den lar meg ikke bruke den med mindre jeg opprette en Microsoft-konto, som også betyr å gi deres AI-tilgang til datamaskinen min! Dette er rotete.”

Også: Microsoft lanserer sitt interne generative AI red teaming-verktøy til offentligheten

sterk>

Så, hva skal en teknologimilliardær gjøre? Vel, en gang i tiden kunne han ha spurt Twitters tekniske støttepersonell – men det ser ut til at de mangler i aksjon i disse dager. 

Musks innvending mot registreringsproblemet er at han ikke vil ha Microsofts AI-program, Copilot, på hans personlige Windows 11-maskin. Han er ikke den eneste som føler det slik. Som en Windows-bruker høylytt klaget: “SKAM på Microsoft! Copilot bør være VALGFRI!!!!”

Faktisk pleide Copilot å være valgfritt, men det er det ikke lenger. Fra og med Windows 11 versjon 22H2 KB5030310 Bygg 22621.2361 fra 26. september 2023 er Copilot bakt inn. 

Du kan slå av Copilot ved å trykke på Windows-tasten + i for å åpne Innstillinger > gå til Personalisering > Oppgavelinje > Slå av “Copilot (forhåndsvisning)”.  Men selv om du tar disse trinnene, er Copilot der fortsatt. 

Også: Hvordan renessanseteknologer forbinder prikkene mellom AI og virksomhet

For å deaktivere Copilot permanent, må du ta livet av datamaskinen i egne hender via gruppepolicy eller registerredigering. 

For å fjerne Copilots funksjonalitet, må du trykke Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør, skriv deretter gpedit.msc og trykk OK for å åpne redigeringsprogrammet for lokal gruppepolicy. 

Gå til brukerkonfigurasjon > Administrative maler > Windows Copilot. Utvid Windows Copilot-mappen, og dobbeltklikk på Slå av Windows Copilot fra høyre panel. I det neste vinduet merker du av for Aktivert, og klikker deretter på Bruk > OK for å lagre endringene.

Å følge disse trinnene er litt av utfordringen og kan være farlig hvis du er en datamaskin butterfingers. 

Det er sannsynligvis enklere, selv om det ikke var for Musk, å ikke legge til en Microsoft-konto. Musk, som en person på X foreslo, bestemte seg for å be Microsoft-sjef Satya Nadella om teknisk støtte. Heldigvis har Musk Nadellas direktenummer: «Jeg har nettopp sendt ham en tekst».

Også: Vil du jobbe med AI? Hvordan dreie karrieren din i 5 trinn

Som et alternativ kunne han ha spurt ZDNETs egen Windows-ekspert, Ed Bott, som allerede har behandlet dette registreringsproblemet. 

Som Bott sa: “Du kan omgå denne begrensningen ved å skrive inn adressen no@ thankyou.com som din Microsoft-konto. Når du blir bedt om et passord, skriv inn hva som helst. Windows vil informere deg om at kontoen har blitt låst på grunn av for mange feil passordforsøk (du er ikke den første personen som gjør dette, etter alle), og du får muligheten til å opprette en lokal konto i stedet.”

Dessuten: Hvordan tekniske fagfolk kan overleve og trives på jobb i tiden med kunstig intelligens

Men, som Bott også påpekte, hvis du setter opp datamaskinen med en lokal konto, vil systemet ditt stasjonen blir ikke automatisk kryptert. 

Så det du sitter igjen med er en avveining. Vil du heller ha et Microsoft AI-program på maskinen din, men ha dataene dine beskyttet med kryptering? Eller vil du helst unngå Copilot og ha en ubeskyttet stasjon? I sistnevnte tilfelle kan du selvfølgelig alltid legge til kryptering ved å bruke BitLocker eller et annet krypteringsprogram etter installasjonen.  

Men hva om du allerede har Windows 11 med en Microsoft-konto, og du ikke vil at et Microsoft AI-program potensielt ser deg over skulderen? 

Du kan gå lokalt, forklarte Bott, ved å konvertere til en lokal konto. Etter å ha logget på for første gang, gå til Innstillinger > Kontoer > Din info. Under overskriften Kontoinnstillinger velger du Logg på med en lokal konto i stedet, og følger instruksjonene. 

Også: Microsofts store innsats på AI ser ut til å gi resultater

Hvis du virkelig ikke stoler på Windows og Microsoft AI, har jeg et annet forslag: Desktop Linux. Tross alt er X, SpaceX, Tesla og stort sett alle Musks selskaper allerede avhengige av Linux, så hvorfor ikke skrivebordet hans også?

Jeg bør imidlertid gi Musk en rettferdig advarsel — Linus Torvalds gjør det ikke Tar ikke imot sluttbrukere som ringer ham med spørsmål om teknisk støtte. Sier bare.