Samsung blir den første til å introdusere 12-stack HBM3E midt i høy etterspørsel fra AI

0
16
hbm.png

Bilde: Samsung

Samsung sa tirsdag at den har utviklet bransjens første 12-stack HBM3E DRAM, noe som gjør det til et minne med høy båndbredde med den høyeste kapasiteten til dags dato.

Den sørkoreanske teknologigiganten sa at HBM3E 12H DRAM gir en maksimal båndbredde på 1280 GB/s og en kapasitet på 36 GB. Båndbredden og kapasiteten er alle opp med 50 % sammenlignet med 8-stack HBM3, sa Samsung.

HBM-er består av flere DRAM-moduler stablet vertikalt, hver kalt en stack eller et lag. Når det gjelder Samsungs nyeste, har hver DRAM-modul en kapasitet på 24 gigabit (Gb), tilsvarende 3 gigabyte (GB), og det er tolv av dem.

Minneprodusentene Samsung, SK Hynix og Micron konkurrerer om å stable mer samtidig som de begrenser høyden på stablene for å gjøre brikken så tynn som mulig med mer kapasitet.

Alle tre planlegger å øke produksjonen sin på HBM i år, med nedgangen i minnebrikkemarkedet tilsynelatende over, og for å møte den høye etterspørselen fra populariteten til AI, som har økt etterspørselen etter GPUer __ spesielt de laget av Nvidia __ som er sammenkoblet med disse HBM-ene.

I følge Samsung brukte den avansert termisk kompresjon ikke-ledende film (TC NCF) for å få 12-stabelen HBM3E til å ha samme høyde som de 8-stablene for å oppfylle pakkekravene. Filmen var tynnere enn de som tidligere ble brukt og eliminerte tomrom mellom stablene og gapet mellom dem ble redusert til syv mikrometer, sa selskapet, slik at 12-stabelen HBM3E kunne være vertikalt tett med over 20 % sammenlignet med 8-stables.

Samsung sa at TC NCF også tillot bruk av små og store ujevnheter, der små ujevnheter under chip bonding brukes i områder for signalering og de store på steder som trenger varmeavledning.

< p>Teknikgiganten sa at den høyere ytelsen og kapasiteten til HBM3E 12H vil tillate kunder å redusere de totale eierkostnadene for datasentre. For AI-applikasjoner kan gjennomsnittshastigheten på AI-trening økes med 34 % og antallet samtidige brukere av slutningstjenester kan økes med 11,5 ganger sammenlignet med HBM3 8H, hevdet Samsung.

Selskapet har allerede leverte prøver av HBM3E 12H til kunder og planlegger å starte masseproduksjon innen første halvår i år.