Du kan gjøre Microsoft Copilot til din standard Android-assistent nå

0
17
Copilot på Android Artie Beaty/ZDNET

Interessert i å ha en AI-robot som Android-telefonens assistent? En ny funksjon lar deg sparke Google Assistant til fortauskanten og gjøre nettopp det.

I den nyeste betaversjonen av Microsoft Copilot-appen kan du nå angi den som standardassistent, og erstatte den innebygde Google versjon. X-bruker Mishaal Rahman var den første som oppdaget det nye alternativet.

Også: De beste AI-chatbotene

Hvis du vil gjøre Copilot til din standardassistent, må du først laste ned Copilot-appen og bli med i betaen. For å gjøre det, gå til appens oppføring i Play-butikken og trykk på «Bli med i betaen». Når du er i betaprogrammet, går du til telefonens innstillingsside, deretter apper, deretter standardapper og deretter digital assistent. Du vil se alternativet for å gjøre Copilot til ditt førstevalg.

Copilot kan deretter startes ved enten å sveipe diagonalt fra et hvilket som helst hjørne eller ved å trykke lenge på strømknappen.

Det er verdt å påpeke at siden Copilot er en tredjepartsapp, har den ikke den fulle integrasjonen som en innebygd assistent ville. Den har ikke en automatisk lyttemodus som lar deg åpne den med stemmen din slik Google gjør, og den kan ikke ta skjermbilder. I stedet for å dukke opp over skjermen i en boble som en tradisjonell assistent, åpnes appen helt ved å tilkalle den.

Copilot kan fortsatt håndtere de fleste av sine tradisjonelle AI-oppgaver, men den ser ikke ut til å kunne håndtere mange jobber på enheten ennå, som å legge til en hendelse i en kalender eller åpne en annen app. Siden den type oppgaver er det de fleste bruker assistenten til i utgangspunktet, må du forestille deg at Microsoft jobber med å legge til den funksjonaliteten.

Også: Microsoft Copilot vs. Copilot Pro: Er abonnementsavgiften verdt det?

Så hva er fordelen med å velge Copilot fremfor det som allerede er innebygd? 

Akkurat nå handler det mest om potensial. Googles Gemini AI er fortsatt i sine ganske tidlige stadier og kan være litt røff rundt kantene mens Microsofts AI er mer raffinert. Og gitt at Microsoft allerede har samarbeidet med OpenAI flere ganger, virker det mulig at Copilot en dag kan være vert for ChatGPT. 

Siden ingenting har blitt offisielt annonsert, er det fornuftig at ting ikke er fullt operative ennå. Men når feilene er løst og Copilot kan integreres fullt ut med telefonen din, er det lett å se hvordan AI-siden av ting kan være fristende å bytte.