Windows 11s nye store oppdatering er full av AI og rulles ut i dag – her er hva som er i den

0
16
windows-1134-getty heights NurPhoto/Getty Images

Microsofts AI-dampvals fortsetter å tønne på. Den siste utviklingen, som rulles ut via Windows Update fra og med i dag, er et sett med endringer i Copilot i Windows 11, det ChatGPT-baserte verktøyet som får sin egen dedikerte tast på tastaturene til nye Windows-PC-er som sendes i år. (Som selskapet bemerker, er Copilot for Windows fortsatt i forhåndsvisning og er kun tilgjengelig i utvalgte markeder.)

Den største introduksjonen er tillegget av plugins som kan knytte tredjepartsapper og -tjenester til funksjonen. I følge et blogginnlegg som kunngjør denne muligheten, inkluderer den første bølgen av plugins OpenTable (slik at du kan be Copilot om å reservere middag) og Instacart (for å hjelpe deg med å sette sammen en handleliste). Andre plugins som kommer “i løpet av den neste måneden” inkluderer de fra Shopify, Klarna og Kayak.

Også: 11 Windows-pekeflatetriks som hjelper deg med å jobbe raskere og smartere

Den røde tråden for disse pluginene fremhever deres virkelige formål: Hver av dem lar Microsoft tjene penger på aktiviteten til Windows-kunder ved å bruke de nye AI-verktøyene ved å ta et kutt av transaksjonene gjennom partnerappene. Disse investeringene på flere milliarder dollar kommer tross alt ikke til å betale for seg selv.

En annen oppdatering som skal komme om omtrent en måned – «sen mars» er den vage tidsrammen i kunngjøringen – – er tillegget av nye Windows-ferdigheter for Copilot. På en Windows 11-PC vil du kunne skrive en melding og få Copilot til å utføre følgende handlinger i Innstillinger: slå batterisparing på eller av; åpne sidene Enhetsinformasjon, Systeminformasjon eller Batteriinformasjon; eller åpne lagringssiden.

For Windows 11-brukere som trenger tilgjengelighetshjelp, vil Copilot kunne lansere en rekke alternativer, inkludert Live Captions, Narrator og Screen  Forstørrelsesglass. Du vil også kunne slå på taletilgang og taleinndata, justere tekststørrelsen og åpne siden for kontrasttemaer.

Hvis du bare vil ha litt informasjon om enheten som kjører Windows, kan du be Copilot om å vis tilgjengelige Wi-Fi-nettverk, vis gjeldende IP-adresse, vis tilgjengelig lagringsplass eller tøm papirkurven.

Å skrive en melding om å gjøre noen av disse tingene sparer selvsagt lite tid sammenlignet med å åpne appen og gjøre disse tingene med det grafiske grensesnittet. Tenk på dette, foreløpig, for det meste et proof of concept. Den virkelige gevinsten kommer nedover linjen når Windows kan reagere pålitelig på taleinndata og vise all systeminformasjon eller justere alle innstillinger.

Andre AI-funksjoner vises i apper som er inkludert i Windows 11. I Bilder-appen matcher en ny Generative Erase-funksjon funksjonen som Google Photos har gjort en stund på Android-enheter: å slette forstyrrende elementer (som folk som går i bakgrunn av en strandsolnedgang) fra bilder.

Også: Her er den beste måten å oppgradere til Windows 11 Pro på, og hvorfor du bør

I mellomtiden Clipchamp videoredigeringsapp får en Silence Removal-funksjon som fjerner vanskelige pauser fra lydsporet til en innspilt video.

Begge funksjonene skal etter planen lanseres fra og med i dag.

Ikke alle de nye funksjonene i denne oppdateringen er AI-relaterte. Sannsynligvis den mest velkomne endringen, i det minste etter denne anmelderens mening, er den etterlengtede muligheten til å slå av clickbait-nyhetsoverskriftene fra Widgets-tavlen og bruke den eksklusivt til nyttig, umiddelbar informasjon, for eksempel vær, kalenderelementer , og gjøremålslister.

Også: Jeg gjorde den bærbare datamaskinen om til en stasjonær PC, og jeg har aldri vært mer produktiv

Når denne oppdateringen er installert, vil du også finne forbedringer av tilgjengelighetsfunksjoner, inkludert muligheten til å lage tilpassede talesnarveier som kan automatisere repeterende oppgaver, sammen med muligheten til å bruke talekommandoer for å jobbe med flere skjermer.

På PC-er som er koblet til Android-telefoner, vil du kunne bruke telefonens frontkamera som webkamera på videokonferanseapper.

For bedriftskunder er den største nyheten en stor endring i oppdateringsadministrasjon. Windows Update for Business-distribusjonstjenesten vil slå seg sammen med Windows Autopatch til én enkelt oppdateringsadministrasjonsløsning for Windows-PCer, Microsoft 365-applikasjoner, Microsoft Edge og Teams. Naturligvis vil den tilby AI-støtte.

Også: Microsoft Copilot vs. Copilot Pro: Er abonnementsavgiften verdt det?

Ifølge Microsoft er disse “nye opplevelser” vil begynne å rulle ut i dag via Windows Update og Microsoft Store, med selve funksjonene slått på i en kontrollert utgivelse for forbrukere. Selskapet sier at det forventer “bred tilgjengelighet” innen aprils Patch Tuesday-utgivelse.